X

Voorbeschouwing ONK Motorcross Halle

Na de ONK openingswedstrijd Oss strijkt het kampioenschap op zondag 11 maart neer in het Gelderse Halle. Deze winter werd door het organiserende HALMAC nog hard gezwoegd om het circuit te verbeteren voor de rijders en het publiek.

Na de dominantie van Jeffrey Herlings in Oss kunnen Joël Roelants en Jeremy Van Horebeek zich nog eens meten met de fenomenale Elsendorpenaar. Tommy Searle stuurde in Oss zijn kat, hopelijk komt de CLS-Kwasaki rijder nu zondag wel in hoogsteigen persoon! Verder weer verschillende GP rijders die hun seizoen verder komen voorbereiden zoals Larsen, Tixier, Nicholls, Coldenhoff, Fors en Rauchenecker en de snelle talenten Bogers, De Waal en Bastemeijer. Vorige week liet Erik Eggens nog zien dat hij in de MX2 best mee kan. De volledige MX2 deelnemerslijst zie je hier.

In de MX1 lijkt een duel tussen de Honda rijders Evgeny Bobryshev, Ken De Dycker en Rui  Gonçalves. Verder zijn veel usual suspects present: Schiffer, Brakke,  Verhoeven, Van Nooten, Martens, Van Daele, Saris, Priem en Reynders van de partij. Ceriel Klein-Kromhoff, nochtans goed op dreef in Oss, moet verstek laten gaan met een vingerkwetsuur. De volledige MX1 deelnemerslijst zie je hier.

De trainingen op  ‘de Kappenbulten’ beginnen om 09.00 uur. Het wedstrijdprogramma begint om 12.00 uur met de 85cc gevold door de 125 jeugd, de MX2 en de MX1. De inkom voor volwassenen bedraagt € 20,00, jeugd van 13 t/m 15 jaar betaalt € 10,00, terwijl de toegang voor kinderen t/m 12 jaar gratis is.

Credit foto’s: ronnysfoto