Wim Vanderheyden blikt vooruit op BK Enduro

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend start in Bilstain het Elect-Râ BK Enduro. Wim Vanderheyden zal ook in 2012 opnieuw de kleuren van Husaberg Belgium verdedigen. En Wim weet als geen ander hoe hij z’n PR moet verzorgen. Hieronder leest u z’n voorbeschouwing op het nieuwe seizoen.

Aanstaande zondag is het zover, dan gaat het nieuwe Enduro seizoen van start. De opener van 2012 is voor Bilstain. We krijgen daarmee ook meteen de moeilijkste van het seizoen voorgeschoteld. Het gaat hier om een wedstrijd die word afgewerkt binnen een gesloten domein. 6 ronden met korte verbindingen en 3 proeven per ronde. De proeven zijn heel technisch door de rotsachtige ondergrond en de al dan niet kunstmatige hindernissen aangelegd door de trialfamilie Crosset. Echt iets voor de mannen met een trial achtergrond. Zelf heb ik die niet, daarom ben ik afgelopen week-end naar ginder geweest om alvast te wennen aan de specifieke ondergrond en de juiste bandenkeuze te maken.

Mijn voorbereiding verliep goed zodat ik ervan overtuigd ben dat het een mooi seizoen word. Net als vorig jaar start ik in de E3 klasse. Concurrentie zal ik voornamelijk krijgen van Cédric Melotte en Patrick Caps, niet de minste maar met mijn Husaberg TE300 uitgerust met Dunlop banden,DT1 filters en gesmeerd met Motorex olie heb ik de nodige troeven in handen om mij te kunnen onderscheiden.

Ook in 2012 heb ik een goed gevuld programma. Naast de proeven van het BK betwist ik in het voorjaar 2 Franse klassiekers, de EK proef in Italië, de 12 u van La Chinelle en ben ik kandidaat voor de Six Days in Duitsland. Tussendoor pik ik een paar MX wedstrijden mee om de snelheid er in te houden.

2012 is ook het jaar waarin de Husaberg Cup van start gaat. Afgelopen zaterdag heb ik kennisgemaakt met de 7 piloten en ze wat rijtips gegeven. Het is altijd leuk om te zien hoeveel vorderingen deze jongens maken op zo een dag.

Dat was het zowat. Net als vorig jaar zal ik na elke wedstrijd een verslagje uitbrengen.

Groeten. Wim

Foto: TKO/FDavid

Uw reacties