X

Yamaha Italia lanceert YZ450 SM

Yamaha Italië heeft een kant-en-klare, op de YZ450F gebaseerde, Supermoto op de markt gebracht.  De Italiaanse Yamaha-invoerder claimt dat de Supermoto met de beste onderdelen is uitgerust.

De enige grote mechanische ingreep aan deze YZ450 SM is de slipperkoppeling van STM. Maar aan het rijwielgedeelte werd er wel veel veranderd. Zo nam veringspecialist Andreani de voor- en achtervering onder handen. Vooraan werd een 30 mm kortere voorvork van Andreani gemonteerd. Achteraan werd de veerweg 1 cm korter en werd de schokbreker vervangen door een stijfer exemplaar van Öhlins.

De standaard voorrem werd vervangen door een radiaal gemonteerd exemplaar van Brembo. De grote 310 mm wave-remschijf komt van Braking.Zowel het 17-duims achterwiel als het 16,5-duims voorwiel is van Excel. Beide wielen zijn opgebouwd met Alpina-spaken en Chiaravalli-assen. De slicks komen van Dunlop.

Ook optisch werd de motorfiets gewijzigd, zo heeft hij een specifieke YZ450 SM-stickerset en een korter Supermoto-spatbord van Acerbis.

De Yamaha YZ 450 SM zal in Italië ingezet worden voor de Yamaha SM Cup 2012, een 6 wedstrijden tellend kampioenschap.

Foto: Yamaha Italia