X

De Dycker op zoek naar eerste KTM podium

Na de openingsronde in Valkenswaard staat Ken De Dycker momenteel gedeeld op een vijfde plaats in het WK MX1. Ter voorbereiding van de tweede GP, die plaatsvindt in Sevlievo (Bulagaria), trokken De Dycker en zijn Nieuw-Zeelandse monteur Jeremy Long naar Italië. Samen met het Red Bull-KTM De Carli team dat in Rome is gevestigd, zette De Dycker daar zijn kennismaking met de fabrieks KTM SX-F 450 verder.

De voorbije twee weken stonden daarnaast vooral in het teken van de overgang van zandcircuits naar harde banen. Keeno is overigens goed vertrouwd met het snelle en vloeiende circuit van Sevlievo. Deze veelgeprezen baan werd weliswaar ingehuldigd in 2002, maar  Ken heeft er sinds 2003 geen enkele GP race gemist. Alleen in zijn allereerste GP-seizoen, 2003 en in 2011 eindigde de populaire Belg buiten de top tien. De Dycker, die bij Red Bull-KTM de geblesseerde Max Nagl vervangt, toonde al eerder zijn snelheid in Bulgarije. Zo won hij er in 2009 één reeks en hij eindigde dat jaar derde na Josh Coppins en Jonathan Barragan.

De weersverwachtingen voor dit weekend zijn erg wisselvallig met regen op vrijdag en zaterdag. Zondag zou hoofdzakelijk zonnig moeten worden met een temperatuur tot ongeveer 18 ° C.

Ken De Dycker: “Aan uitgebreide tests met de motor zijn we niet toegekomen, maar ik heb wel veel kilometers kunnen maken in goede omstandigheden. Dat was trouwens ook ons voornaamste doel na de GP van Nederland. De harde banen waarop ik in Italië heb gereden waren perfect als voorbereiding voor Sevlievo. Qua ondergrond waren ze ook best te vergelijken met wat we dit weekend krijgen voorgeschoteld.

Ik heb dan ook voldoende vertrouwen in de overstap naar dit soort omlopen. Verder hebben we de voorbije dagen ook nog vooruitgang geboekt met de afstelling van mijn vering. Op zich hou ik van het circuit in Sevlievo, het is een snelle baan met ook enkele mooie sprongen maar er zijn ook wel een paar nadelen. Je hebt echt een goede start nodig om meteen het tempo van de snelste jongens te kunnen volgen. Anders is terugkomen naar de kop zo goed als onmogelijk. Dat het de voorbije dagen ter plaatse al wat regende is dan ook geen slechte zaak. Technisch is Bulgarije niet de meest uitdagende GP op de kalender, maar ik weet dat ik hier iets kan laten zien. in het verleden heb ik hier al een aantal sterke races gereden. Met twee goede starts is er geen enkele reden waarom ik niet zo kunnen meerijden vooraan.

 


Ken De Dycker resultaten Sevlievo – Bulgarije

2011: 19de algemeen (22/17)
2010: 6de algemeen (4/8)
2009: 3de algemeen (1/8)
2008: 10de algemeen (10/11)
2007: 6de algemeen (8/6)
2006: 7de algemeen (7/6)
2003: uitgevallen

Foto’s: CDS