X

Honda World MX-rijders na Valkenswaard

Bij Honda World Motorcross, het Honda-fabrieksteam voor het WK MX1 had men zich allicht een betere seizoensstart voorgesteld. Vooral Evgeny Bobryshev, vooraf nog getipt als outsider voor de wereldtitel, kreeg het zwaar te verduren in Valkenswaard. Reacties van Goncalves en Bobryshev…

Rui Goncalves – Honda World Motocross, 7e (10-4)

“Tijdens de eerste manche was ik mezelf niet. Ik reed te gespannen, maakte een hoop fouten en verloor tijd bij het passeren van gedubbelde rijders. Ik finishte als tiende en wist meteen dat ik voor de tweede manche iets moest veranderen. Ik benaderde de wedstrijd nu anders en dat voelde beter aan, ook al was m’n start niet zo schitterend. Halverwege de manche werd ik sterker en werden m’n rondetijden constanter waardoor ik als vierde kon finishen. Daar was ik tevreden mee, het team werkte dan ook hard, waarvoor ik hen wil bedanken. Het circuit lag er anders bij dan anders. Het wa niet zo diep en zwaar als gewoonlijk, maar wel glibberig. Je moest je blijven focussen want de omstandigheden waren verraderlijk. Ik ga nu naar huis om daarna op harde banen te gaan trainen in Frankrijk en me op de volgende GP te concentreren.”

 

Bobryshev – Honda World Motocross, 17e (DNF-12)

“Het weekend begon al slecht op zondag en ik weet eigenlijk niet waarom. Vanaf de vrije training liep het niet lekker. Ik crashte en verdraaide daarbij m’n duim. Ik had pech in de kwalificatierace toen ik crashte en de uitlaat beschadigde. Dat betekende dat ik op maandag pas als laatste naar het starthek mocht. Ik crashte nog eens hard in het begin van de eerste manche en stootte daarbij m’n borstkast, m’n zij, schouder en hoofd. Ik kon niet meer ademhalen. Ook m’n heup was erg pijnlijk. Maar uit een medische check-up bleek dat alles ok was, op een grote bloeduitstoring na. De dokters lieten de beslissing om al dan niet te rijden aan mij over, dus besloot ik om de pijn te trotseren. De pijnstillers hielpen wel een beetje maar om door alle hobbels en bobbels was het toch afzien. Zo erg zelfs dat ik bijna begon te huilen van de pijn. Ik weet niet wat de toekomst brengt maar de negen punten die ik vandaag veroverde kunnen misschien een rol spelen in de strijd om het wereldkampioenschap. Ik hoop het althans…”

Foto’s: Honda Pro Images