X

Podiumquotes GP Valkenswaard

Antonio Cairoli, MX1 winnaar:
“Het was niet makkelijk, al leek het dat wel. Het was de eerste GP van het jaar. Ik had wel het Italiaans kampioenschap gereden, maar dan weet je toch nog niet echt waar je staat. Maar ik hou wel van het circuit! In de eerste vijf minuten van de tweede reeks wou ik geen fout maken en heb ik een beetje de kat uit de boom gekeken. Het circuit was zeker niet zo zwaar als anders, want ze hadden voor de tweede reeks nagenoeg het hele circuit geschoven. In de eerste reeks had ik wel problemen met de gedubbelden. Er waren wel blauwe vlaggen, maar niemand scheen zich daar iets van aan te trekken! Voor de rest van het seizoen van verwacht ik ook vooraan te zitten.”

Clément Desalle, 2de in MX1:
“Ik ben tevreden over de eerste GP van het seizoen. Mijn snelheid zit goed. Het circuit was moeilijk, maar zeker niet vergelijkbaar met Lommel of Valkenswaard vorig jaar.”

Steven Frossard, 3de in MX1
“In de eerste reeks was ik niet zo goed. Ik startte wel goed, maar daarna pushte ik teveel en maakte ik teveel fouten. Ik reed zoals ik vroeger in de MX2 reed met teveel fouten! In de tweede manche ging het wel beter. In de eerste manche lag het circuit er vaak slecht bij. Een derde plaats in de eerste GP is niet slecht, maar er had misschien wel meer ingezeten!”

Jeffrey Herlings, MX2 winnaar
“De eerste manche ging goed. Het circuit lag er zwaar bij. Maar ik was wel verbaasd dat men het circuit gevlakt had voor de tweede reeks. M’n start was niet zo goed en dus daar moet ik de volgende weken aan werken. Ik heb hier de voorbije drie jaren hier gewonnen, telkens met een dubbele reekszege. Het is niet zo belangrijk dat ik hier al de rode leidersplaat heb veroverd. Want wat telt is dat ik die op het eind van het seizoen ook nog op m’n KTM heb staan. Maar ik vermoed dat ze (de rode plaat) nu nog even op m’n KTM gaan zien. Ik reed hier vandaag met een nieuw motorblok, met een 250cc cilinder maar het onderblok van een 350 en een vijfbak. Ik kan er niet veel meer over vertellen behalve dat ik het een goed blok vind.”

Joël Roelants, 2de plaats in MX2
“Ik ben heel blij met m’n podiumplaats. Het team leverde goed werk de afgelopen winter. In de eerste manche was ik pas als 15e weg. Ik reed te verkrampt. Daarna dacht ik om het kalm aan te doen en in de tweede helft van de manche toe te slaan. Ik werd toch nog derde. De tweede manche verliep heel goed. Ik kwam redelijk snel op de tweede plaats en kon mijn eigen ritme rijden. Normaal gesproken is het begin van het seizoen heel lastig, voor mij is dit dus de perfecte start van het WK! Ik verwacht niks van Bulgarije ik ga er gewoon voor gaan. Als ik goede starts heb komt alles wel in orde.”

Tommy Searle, 3de plaats in MX2:
“Ik ben blij met m’n 2 en 3e plaats. Als iemand mij dat vorige week voorgesteld had, had ik meteen getekend. Ik had iets meer van Van Horebeek verwacht. Ik wist dat ik het niet kon halen tegen Herlings hier. Roelants en Herlings hebben er al een heel voorseizoen in het zand in het ONK opzitten. Ik heb me vooral op de harde circuits gefocust.”