X

Red de Motorcross 2012: Het Motorcross CO2 bos

Met de eerste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap motorcross over 2 weken in Wichelen (organisatie MC Scheldeland) is het stilaan tijd om weer in aktie te komen voor “Red de Motorcross”!

Stand van zaken

Hoofddoel dit jaar is het Motorcross CO2-bos waarvan de aftrap werd gegeven op het autosalon op de Heysel. Omdat motorcrossers, endurorijders en quadpiloten meestal aanzien worden als lawaaimakers en wildcrossers willen we met deze aktie iets terug doen voor de natuur en omdat CO2 momenteel een hype is kwam Eric Geboers op een vergadering met Motor Cycle Council (naar aanleiding van het autosalon) met het idee van het motorcross CO2-bos.

Tijdens de 10 dagen van het salon verkochten we 232 CO2-bomen op de stand. Ook de importeurs engageerden zich. KTM Belgium kocht ondertussen 60 CO2-bomen, Kawasaki Benelux 50-CO2 bomen, Yamaha betaalt binnenkort 20 CO2-bomen en Husqvarna 5 CO2-bomen.  Met Honda Belgium zijn ook onderhandelingen lopend. Zij tekenden al in voor 10-CO2 bomen en op 22 juni komt er een manifestatie van Honda Europe waar voor iedere deelnemer door Honda Belgium een CO2-boom wordt geschonken (waarover later meer!). Met Suzuki gaan we in de komende weken ook in onderhandeling om te zoeken naar een geschikte formule die bij hun strategie past. Monster Energy is ondertussen ook eigenaar van 10 CO2-bomen en woordvoerder Pieter Dejonghe heeft reeds beloofd dit aantal te verdubbelen. Dit brengt het totaal op 387 effektief betaalde en minimaal nog 80 beloofde CO2-bomen op dit moment.

Op de site www.motorcrossCO2bos.be (thx to Lander Vanderstraeten van www.time4mx.be) ziet u centraal de integrale toespraak van Stefan Everts op de persdag van het autosalon 2012 op de Heysel. Die schetst op een pijnlijke manier de huidige situatie van de motorcross in België. Daar onder is de mogelijkheid een CO2-boom te reserveren.In de rubriek “Ik wil ook een boom kopen” kan je je naam invullen en evt het bestaande oefenterrein uitkiezen waar hij dit najaar daadwerkelijk ook wordt gepland. Als je dan op “plant mijn CO2-boom” klikt krijg je de bankgegevens. Zodra het geld op de rekening staat komt je naam in de lijst op de site.

Indien het internet problemen oplevert kan u ook 10 euro te storten op:

www.rabobank.be

844-0412232-09
IBAN: BE52 8440 4122 3209
BIC: RABOBE22
Guy Dick
Hoogstraat 30
1570 Galmaarden

Vermeld in de bijlage dan eventueel op welke vaste omloop uw boom mag prijken vanaf dit najaar! Op de MXoN in Lommel eind september wil Eric Geboers het virtuele bos aanbieden aan Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe. Daarna gaan we de bomen ook effektief planten op de nog resterende 7 permanente oefenomlopen in België (amper 3 in Wallonië en 4 in Vlaanderen!!!). Iedereen kan namelijk ook een oefenomloop naar keuze aanduiden voor zijn bo(o)m(en), de rest van de bomen wordt gelijkmatig verdeeld over de 7 omlopen.

Ondertussen is  “Red de Motorcross” officieel opgenomen in Motor Cycle Council en zullen alle onderhandelingen met de Vlaamse overheid onder de vlag van “Red de Motorcross” gevoerd worden door 1 officieel aanspreekpunt zijnde Eric Geboers. Wij hebben ondertussen ook aanvragen binnen om akties op te zetten op de UMC-wedstrijd in Tessenderlo, het BK in Kester (we gaan 40 VIP-kaarten verkopen maar daarover later meer), Everts&Friends, het WK zijspannen in Genk en uiteraard op de afsluiter van 2102: de MXoN in Lommel. Het eerste rendez-vous is de stand op de eerste BK-wedstijd, georganiseerd door MC Scheldeland met voorzitter Octaaf Goeman in Wichelen op 1 mei.

See U there!

Het team van Red de Motorcross