X

Bobryshev en Goncalves over de Italiaanse GP

Het Honda World Motocross-team kent een moeilijk seizoensbegin. Fermo bracht echter beterschap voor Evegny Bobryshev die tweemaal in de top-6 zou eindigen. Teammaat Rui Goncalves was minder fortuinlijk en zou een heel weekend met een voetblessure kampen. Hieronder lees je wat ze na de Italiaanse GP te zeggen hadden.

Evgeny Bobryshev, 6e in de GP van Italië (6-5) – WK-stand: 8e met 69 punten:

“Het ging vandaag al een stuk beter met m’n duim dan in Bulgarije. Vorig jaar had ik heel wat problemen met dit circuit. Ik raakte er gewoon niet rond. Deze keer liep het stukken beter en ik ben blij dat deze GP vroeger op het jaar plaats vindt dan vorig jaar, aan het eind van de zomer, het geval was. In m’n eerste manche voelde ik de hitte en was ik een beetje suf. Maar tijdens de tweede manche hing er meer bewolking en was het koeler. Dat was beter voor mij. Ik vocht een duel uit met Philippaerts en kon m’n snelheid vasthouden. Ik kon het gat met De Dycker die op de vierde plaats reed niet dichtrijden. In de tweede helft van het circuit had ik wat moeite met de krappe bochten.”

Rui Goncalves, 14e in de GP van Italië (20-9) – WK-stand: 12e met 54 punten:

“Het weekend begon slecht toen ik m’n voet in een spoor stak, waardoor hij naar achteren getrokken werd en ik iets in m’n heup voelde kraken. We trokken naar het medisch centrum voor een check-up maar het was blijkbaar nog te vroeg om zeker te zijn of er schade was. Ik werd ingetapet en probeerde er het beste van te maken en overleefde ternauwernood zaterdag. In de eerste manche kon ik de motorfiets niet vast blijven houden en voelde het alsof ik geen kracht had. Vooral in de rechterbochten kon ik bijna niets want ik kon m’n rechtervoet niet uitsteken. Moest het dan toch, gebeurde het met heel veel pijn. Het was  zwaar. Ik had een middelmatige start in de tweede manche en het duurde een aantal ronden vooraleer ik in het juiste ritme zat omdat ik tijdens de eerste manche niet over voldoende snelheid beschikte. Ik moest de pijn verbijten en tijdens de laatste twee ronden moest ik heel diep gaan om David (Philippaerts) proberen in te halen. Toen begon ik echter te braken omdat ik helemaal op was. Gelukkig scoorde ik nu wel punten. Ik ga nu naar huis om m’n blessures te laten helen, hopelijk duurt het niet te lang.”

Foto’s: Honda Pro Images/Ray Archer