X

Butron 5de in MX2 kwalificatie!

Na de nogal tumultueuze Grand Prix van Mexico vorige week, is het Diga team reeds enkele dagen in Brazilië voor de volgende wedstrijd van het seizoen, die gereden wordt in Penha op het circuit Beto Carrero. Het is het vierde jaar op rij dat er in Brazilië een GP wordt georganiseerd maar dit jaar is het de eerste keer dat het circuit van Beto Carrero als strijdtoneel dient. Naast het circuit ligt Beto Carrero Park, het grootste pretpark van Zuid-Amerika. Met ongeveer 20 °C zijn de weersomstandigheden zijn voor de rijders een stuk beter dan vorige week in Mexico waar de hitte zelf bijna ondraaglijk was. Priit Rätsdep zal er pas in Frankrijk terug bij zijn maar José Butron zal de Diga Racing kleuren verdedigen op Braziliaanse bodem en José is er klaar voor.
Tijdens de vrije ochtend training klokte José een zesde tijd. In de Pre-qualifying race eindigde hij 9 de voor Coldenhoff en achter de Bulgaar Petrov.

In de qualifying race kwam José in de eerste ronde als zesde door achter Guillod en voor Nicholls. José bevestigde zijn goede vorm en in de tweede ronde hing hij al op een vijfde plaats die hij niet meer zou loslaten tot aan de finish. De vinnige Spanjaard van het Diga Racing team eindigde op een mooie vijfde plaats voor Nicholls en achter Charlier. Een veelbelovend resultaat voor de race van morgen. Wij kijken er al naar uit !

Foto: Bavo