X

Desalle blikt vooruit naar de Mexicaanse GP

Zondag vindt in het Mexicaanse Guadalajara de vierde MX1/MX2 GP van het seizoen plaats. De allereerste Mexicaanse motorcross GP vormt een Latijns-Amerikaans tweeluik met de GP van Brazilië die een week later in Beto Carrero plaats vindt. Clément Desalle vertrok met twee podiumplaatsen op zak naar Mexico.

Desalle bezet momenteel de 4e plaats in de stand van het WK MX1. Maar met slechts 12 punten achterstand op de tweede plaats is de top-3 niet ver af voor de Rockstar Energy Suzuki-rijder. De 22-jarige Waal wacht met op ongeduld op z’n eerste manchezege in een GP dit jaar.

“In de eerste GP’s heb ik enkele foutjes gemaakt” zegt Desalle. “Maar ik blijf positief  en blijf elke manche gewoon m’n best doen. Tot hiertoe waren de GP-circuits wat vreemd, verraderlijk ook. Ik ben iemand die zich moet amuseren op z’n motor en dat heb ik in de eerste drie GP’s wat gemist.

Na de Italiaanse GP heb ik samen met m’n vader me fysiek voorbereid. Begin deze week heb ik ook nog op een hard circuit in Noord-Frankrijk gereden, eigenlijk niks speciaals, de gewone routine…” aldus de Rockstar Energy Suzuki-rijder.

De grote onbekende wordt in Mexico het circuit. Buiten wat foto’s en video’s op internet weet Desalle weinig over het Nico Espana-circuit dat aan de rand van Mexico’s tweede grootste stad ligt.

Een nieuwe locatie en een nieuw circuit zijn altijd een uitdaging, maar op een of andere manier heb ik telkens last van lange vliegreizen” vertelt Desalle. “Op het vliegtuig lukt het me niet om te slapen en meestal heb ik dan ook wat tijd nodig om te recupereren en te acclimatiseren. Maar dat geldt voor de meeste rijders vermoed ik.

Omdat de GP buiten Europa plaats vindt mogen de rijders nu met dezelfde brandstof als de rijders uit de AMA-kampioenschappen rijden. Ook dat wordt een primeur in Mexico. “Tot hiertoe heb ik nog niet de kans gehad om die andere brandstof te testen maar het is gewoon goed om een andere keuze te hebben. We hebben twee trainingssessies voor de kwalificatierace om alles in orde te krijgen” aldus nog Desalle.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer