X

Eerste top tien voor Nikolaj Larsen!

Afgelopen week-end was voor het Standing Construct Suzuki team een belangrijk moment met het behalen van hun eerste top-tiennotering in het wereldkampioenschap mx2 tijdens de Italiaanse Grand Prix in Fermo.

Reeds tijdens de kwalificatiemanche op zaterdag bleek dat Nikolaj Larsen in goede doen was. Na de bevestiging in de warm-up op zondagmorgen, met een 11de tijd, wist hij in de eerste manche het harde werk van het team te belonen met een schitterende 10de plaats. Na een goede start wist de “Belgische Deen” zelfs op te rukken naar een 7de plaats even halfweg de manche maar de hevige warmte dwong de nochtans uitermate fitte rijder het tempo te laten zakken waardoor Charlier, Tixier en Butron hem nog konden remonteren. De uiteindelijke 10de plaats was echter boven verwachting en toont dat zowel het materiaal als Larsen zelf nog meer mogelijkheden bieden voor de rest van het seizoen.

In de tweede manche werd de Standing- rijder het slachtoffer van een gigantische crash in de start. Als laatste vertrokken wist hij nog te remonteren tot een mooie 15de plaats wat hem een algemene 13de eindpositie opleverde en een totaal van 17 wk- punten. Voor Jens Getteman werd het een Grand Prix met vallen en opstaan al mag dit in dit voor hem eerste jaar op het allerhoogste niveau zeker niet verwonderlijk genoemd worden. In de tweede manche bewees de jonge belg met een 25ste plaats, na eveneens betrokken te zijn geweest in de massale valpartij in de start en een kleinere uitschuiver nadien, dat hij over de nodige portie vechtlust en doorzettingsvermogen beschikt.


Het team kijkt dan ook vol verwachting uit naar de verdere evolutie van de Topsport Vlaanderen rijder. Volgende wedstrijd op het programma is voor Nikolaj Larsen de Mexicaanse Grand Prix in Guadalajara.  Jens Getteman zal zich verder voorbereiden op de eerstvolgende Europese Grand Prix te Saint Jean d’Angely waar we ook voor de eerste keer de grote belofte van het team, Damon Graulus, in actie zullen zien in de eerste wedstrijd tellende voor het Europese kampioenschap mx2.

Standing Construct Suzuki wil langs deze weg ook nog hun partners bedanken voor het vertrouwen en de steun:

Suzuki, Acerbis, Technical Touch Kayaba , Altimo, Peeters Plastiekbouw, Schepers & Co, Risa, Volleberg Motorsport, Motul, Renthal, Pirelli, Vertex, Twin Air, Zeta, DRC, Haan Wheels, Gregoor trucks, Motomaster, Regina, Moto Tassinari, Smith, CRM, SBS, Miro, Pot-au-feu, Blackbird, DG Motorhomes.

Images : CDS