X

James Stewart naar Yoshimura-Suzuki!

Wat al eerder in de lucht hing, werd vandaag bevestigd: James Stewart stapt over op Suzuki! Zowel in de AMA Supercross als in de AMA Nationals zal de meervoudige kampioen uitkomen op de Yoshimura Suzuki RM-Z450. Bubba maakt zijn Suzuki debuut over 14 dagen tijdens de eerste AMA Pro National in Sacramento, Californië op 19 mei.

De 26-jarige Stewart was ongelukkig bij JGR-Yamaha en had eerder al te kennen gegeven te willen opstappen. Een belangrijke invloed bij de keuze van de zesvoudige Amerikaanse kampioen voor Joe Gibbs Racing was de mogelijkheid om later over te stappen naar de autosport. Die plannen zullen nu achteruit worden geschoven. Na enkele mindere seizoenen heeft ‘de snelste man ter wereld’ alvast meer dan genoeg uitdagingen in de SX en MX. In tegenstelling tot Bubba kwam zijn voormalige teamgenoot Davi Millsaps wel goed uit de verf op de JGR-Yam. Millsaps reed zijn beste Supercross seizoen in jaren

James Stewart: “Ik kijk er naar uit om voor Suzuki te rijden. Het was me een waar genoegen om de eerste keren te testen en de nieuwe teamleden te leren kennen. De motor ligt me en ik heb er veel zin in.  Mike Webb de teammanager en Don Sakakura de President van Yoshimura Racing hebben een geweldige structuur opgezet. Ik ben ontzettend gemotiveerd om er samen het beste van te maken.”


Yoshimura Suzuki benadrukte in hun persmededeling verder dat het om een meerjarige overeenomst gaat. Stewart wordt bij het officiële Suzuki team de teammaat van Brett Metcalfe.

Foto’s: Suzuki