X

Kawasaki Racing-rijders over de GP van Italië

Ook in Fermo speelde Gautier Paulin weer mee in de voorste gelederen van het MX1-peloton. De Fransman moest na een intens duel met Christophe Pourcel in de eerste manche wel de duimen leggen voor z’n landgenoot. Paulin’s reactie en die van z’n Kawasaki Racing-teamgenoot Xavier Boog lees je hieronder.

Gautier Paulin, 4e in de GP van Italië (2-6) – WK-stand: 2e met 116 punten:

“In de eerste manche zat  m’n ritme goed maar maakte ik teveel kleine foutjes. Ik kon een aantal keren Christophe bijna voorbij gaan maar telkens maakte ik een fout. Zelfs toen ik met nog twee ronden te gaan de leiding overnam ging ik te breed een bocht in waardoor ik de wedstrijd zou verliezen. M’n tweede manche was al verbrod toen ik in de start crashte. Ik kon nog tot op de zesde plaats terug rijden maar ik wil elke week op het podium staan. We blijven daar verder aan werken, de snelheid die ik dit weekend liet zien bevestigde m’n zege in de Bulgaarse GP.”

Xavier Boog, 9e in de GP van Italië (5-14) – WK-stand: 7e met 72 punten:

“Ik moet aan m’n starts werken. In beide manches startte ik in het pak waardoor ik mezelf het leven moeilijk maakte. In de eerste manche raakte ik in een goed ritme en kon ik goede lijnen vinden om zo Desalle bijna de vierde plaats te ontfutselen. Maar in de tweede manche reed ik echter niet vlot en crashte ik zelfs.”

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez