X

MCLB: Zon, strijd en spektakel in Oostrozebeke!

Hier hadden we met z’n allen weer een poosje opgewacht: de zon  én mx. Nadat we een paar weken gedwongen aan de kant moesten blijven door de weersomstandigheden, was moeder natuur toch weer wat mx gezinder! En dat iedereen er zin in had was wel duidelijk. Met niet minder dan 370 piloten aan de inschrijving werd duidelijk dat mx-land dringend nood had aan een omloop. We kregen bovendien een droge omloop, alsof Oostrozebeke geen druppel water had gezien!

Een echte eyecatcher in het circuit was het technische stukje springbergen. Iedereen stond met goede moed aan de start maar bij de Inters kwam daar nog een scheutje spanning bovenop vanwege de BK proeven.

Tegen deze Steve Seronval viel weer weinig te beginnen!

Jurgen Wybo had er zin in en nam de eerste holeshot voor z’n rekening, gevolgd door Yann De meulemeester, Toprjurn Van Hoe, Yerki Janvier, Steve Seronval en de rest van de meute. Wybo leidde die bende gedurende drie ronden. Daarna nam Van Hoe de leiderspositie over. Al kon je bij de faiplay van zijn manoeuvre wel de nodige vraagtekens plaatsen. Wybo kwam als gevolg van deze actie spectaculair ten val, en was daardoor aangewezen op achtervolgen.  Ook David De Merlier kende een onzachte lading. Ondertussen is Seronval vooraan gaan jagen op Van Hoe. Rondenlang speelden die twee haasje over, maar Steve ‘Rocket’ trok aan het langste eind. Janvier ging op zijn beurt op zoek naar Van Hoe voor de tweede plaats. Wybo ondertussen aan een inhaalrace bezig zat na een twaalftal minuten op een 12de plaats. Het was eveneens genieten van een schitterende Demeulenmeester, de eerste mx2 rijder, die een duel uitvocht met een sterke Kenny Dult. Aan de finish was het Servonval gevolgd door Janvier, Van Hoe, Dult, en De meulenmeester.

Snelstarter van de tweede reeks was jawel Steve Rocket! Seronval kwam als eerste uit de startblokken voor Van Hoe, Dult en David De Merlier. Seronval nam algauw enkele meters op Van Hoe. Waarmee de overwinnaar onder normale omstandigheden reeds gekend was! Daardoor verschoof onze aandacht naar de duels achter de ongenaakbare Honda-rijder. Van Hoe voelde de hete adem van Janvier, gevolgd door alweer Dult. Junior Decouter hing vijfde maar werd op de hielen gezeten door een jagende Wybo. Jurgen was na de pech van de eerste manche dubbel gemotiveerd om naar voor te komen. Halfweg leek Seronval reeds zeker van zijn eindwinst.  Jerki Janvier lag tweede, voor  Van Hoe en  Wybo. Als deze laatste Van Hoe in zijn vizier kreeg, leek het alsof hij vleugels kreeg. Resultaat; Woby die er op en erover ging! Ondertussen had Dult zijn handen vol met het afhouden van Yann De Meulenmeester. Straf want Yann was tegen de grond gegaan, maar kon snel zijn plaats weer innemen. Dat was echter niet voldoende om Jorne Tytgat van de MX2 reeksoverwiningen toe houden. Jorne won ook de MX2 eindstand voor Meulemeester.

Uitslag tweede manche: Seronval winnaar voor Janvier, Wybo, Van Hoe, De Meulenmeester en Kenny Dult als vijfde. De volledige resultaten op Mylaps hier.

Tekst: Suz MX
Foto’s: Steffi MX Pics