X

Strijbos over z’n podiumplaats in Brazilië

Met z’n derde plaats in de Braziliaanse MX1 GP stond Kevin Strijbos voor het eerst in bijna vijf jaar opnieuw op een GP-podium. Strijbos’ laatste podium dateerde van september 2007 toen hij in Lierop de zege pakte in de Nederlandse GP. Op de modderomloop van Beto Carrero boekte Strijbos gisteren een vijfde en derde plaats in de reeksen wat hem de derde podiumplaats opbracht. Logisch dus dat de HM Plant KTM-rijder tevreden terugblikte op zijn GP van Brazilië.

“Ik ben heel blij omdat alles heel goed verliep. Het circuit was een modderpoel en er was geen warm-up geweest en dus wist ik niet aan wat ik me moest verwachten in de eerste manche. Ik probeerde goed te starten maar ik werd naar de buitenkant geduwd waardoor ik in de eerste bocht crashte en als laatste terug het circuit op. Na de eerste ronde binnen ik de pitstraat ingereden om nieuwe handschoenen aan te trekken en dus moest ik opnieuw als laatste het circuit op. Maar vanaf dan zou alles goed verlopen. Ik reed goed, vond goede lijnen en kon naar de vijfde plaats doorstoten. Daarmee verbaasde ik mezelf al was ik helemaal niet vermoeid en kon ik met een goed gevoel naar de tweede manche toeleven.”

“In de tweede manche probeerde ik opnieuw goed te starten en ditmaal lukte het wel. Ik hing vierde of misschien zelfs derde tot Clément me inhaalde en ik problemen met m’n bril kreeg. Er zat zand in waardoor ik geen goed zicht meer had.  Daarom diende ik ook wat trager te rijden waardoor ik Tanel niet kon voorbij gaan. Toen kreeg ik van m’n monteur op m’n pitbord te lezen dat ik nog een plaatsje moest winnen. Toen Clément Christophe inhaalde ben ik meegeschoven en ook aan Pourcel voorbij gegaan. Dat was een opsteker. Ik wist niet aan het eind niet eens dat ik op het podium stond. Ik ben heel blij met dat podium want het was al vijf jaar geleden voor mij. En ik ben natuurlijk ook blij voor het team en Roger (Magee, de teambaas, nvdr) die z’n best heeft gedaan om dit mogelijk te maken.”

Foto: HM Plant KTM UK /Ray Archer