X

Desalle en Leok over de Franse GP

Clément Desalle keek dan vooraf wel uit naar een derde opeenvolgende podiumplaats in Saint-Jean d’Angély, maar die wens kwam niet uit. De Rockstar Energy Suzuki-rijder werd vlak voor het weekend door een persoonlijke tragedie getroffen toen z’n grootvader plots overleed. Niettemin werd de rijder uit Gouy-Lez-Piétons 5e en 4e in de manches. Minder goed verging het Desalle’s teamgenoot Tanel Leok die respectievelijk 12e en 16e werd. Wat ze achteraf te zeggen hadden leest u hieronder.

Clément Desalle, 4e in de Franse MX1 GP – 3e in de WK-stand met 213 ptn.

“Het was mentaal moeilijk om naar hier te komen omdat we mijn grootvader met wie ik erg close was zo plots verloren.  Het was heel triest want hij verkeerde in goede gezondheid. Eenmaal op de motorfiets had ik geen tijd om daaraan te denken. Ik reed hier best OK en ben niet teleurgesteld over het resultaat. De top vijf was hier erg snel, ik zal in de toekomst beter proberen te doen.”

Tanel Leok, 15e in de Franse MX1 GP – 10e in de WK-stand met 121 ptn.

“Ik weet niet wat me vandaag overkomen is. Ik had slechte starts maar halverwege de manches kon ik niet makkelijk inhalen en verloor ik gewoon teveel terrein. Ik kon m’n snelheid verbeteren maar dat was niet genoeg om op dat ogenblik anderen te passeren. Ik hing gewoon te lang achter dezelfde mensen. Als ik toch iets positiefs van deze GP moet onthouden is het wel dat m’n snelheid aan het einde van de tweede manche bemoedigend was. Maar dat belet niet dat het eindresultaat gewoon niet goed was.”

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer