X

DIGA Racing kijkt terug op Bastogne

Gelukkig stopte het gisterenavond met regenen en konden de races vandaag zonder problemen afgewerkt worden. Vanmiddag was de zon zelfs van de partij. Nadat gisterenavond tot laat met man en macht aan het circuit werd gewerkt lag het parcours er voor de warm-up vanmorgen goed bij.

José behaalde in de Warm-up een 12de chrono achter Tonus en voor Larsen en Priit werd 25ste achter Zecchina en voor Vandueren. Ondanks het slechte weer van gisteren met als gevolg modderige toestanden in de paddock en rond het circuit, was er veel volk afgezakt voor deze Belgische GP.

Eerste reeks:

José kwam in de start als zevende weg en na één ronde reed hij op de tiende plaats achter Guillod en voor Kevin Fors. José bleef een tijdje op plaats tien hangen. In de 8ste ronde ging hij aan Guillod voorbij in de strijd op de negende plaats. Even later verdrong José Pocock van de 7de plaats. Ondertussen kwam Tonus die aan een opmars bezig was dichterbij. José slaagde er enkele ronden in de aanvallen van Tonus af te slaan maar vier ronden voor het einde van de race ging de Zwitser José voorbij. José finishte uiteindelijk op een mooie 8ste plaats achter Tonus en voor Pocock.

Priit was 23ste bij de eerste doortocht achter Tonus en voor Larrieu. Tijdens de eerste ronde verloor hij enkele plaatsten en was 25ste. Ondertussen vond de Est het goed ritme en slaagde er ronde na ronde in een plaatsje te winnen. Enkele ronden voor het einde reed Priit op de 21ste plaats achter Petrov en voor Getteman. Dan liep het echter mis. Priit kreeg af te rekenen met mechanische problemen en werd tot opgave gedwongen.

Bij de start van de tweede reeks kwam José Butron zeer goed weg en na één ronde reed hij op de vierde plaats achter Van Horebeek en voor Tonus die hem wel erg op de hielen zat. In de tweede ronde ging Tonus de Diga rijder voorbij. Tijdens de vierde ronde liep het even mis voor José en moest hij Nicholls, Roelants, Tixier en Ferrandis laten gaan. José bleef op een negende plaats hangen maarkon geen aansluiting meer vinden bij zijn voorgangers. In de laatste halve ronde liet hij zich verschalken door de Italiaan Lupino en eindigde uiteindelijk op de tiende plaats.

Priit kwam niet goed weg in de start, bij de eerste doortocht zat hij op een 29ste plaats voor Zeni en achter Ivanovs. In de derde ronde passeerde hij Ivanovs en enkele ronden later ging hij ook aan Booker voorbij. Halfweg de wedstrijd reed Priit op een 25ste plaats. De Digarijder deed er alles aan om naar voor te schuiven en met succes want uiteindelijk eindigde Priit als 20ste en behaalde meteen ook zijn eerst GP-punt. In de eindstand van de GP staat José op een 8ste plaats achter Nicholls en voor Lupino. Priit werd 21st achter Fors en voor Cervellin. De GP werd gewonnen door Searle voor Herlings en Van Horebeek.In de stand voor het WK blijft José 9de en staat Priit op een 36ste plaats.

Foto’s: Bavo Swijgers