X

Moeilijke kwalificatie voor DIGA rijders

Na de wedstrijd in St Jean d’Angely vorig weekend trok de GP-karavaan verder naar het Zuiden om neer te strijken in Agueda voor de GP van Portugal. Voor deze tijd van het jaar zou je hier een zonnig zomers weertje verwachten maar niets is minder waar.

Vanmiddag is het ook hier beginnen regenen en de zon laat het voorlopig afweten. Beide Diga Racing rijders, José Butron en Priit Rätsep zullen morgen aan de start staan voor de GP MX2 Tijdens de vrije trainingen voormiddag behaalde Butron de 11de tijd en Priit werd 17de. In de kwalificatietraining werd José 13de en Priit 24ste.

Vermits we dit jaar geen GP in Spanje hebben is deze Portugese GP voor José een beetje als een thuis GP. Vele van zijn landgenoten zijn aanwezig om het een hart onder de riem te steken en hem aan te moedigen. Nochtans verliep de kwalificatiereeks niet zoals gewenst. Reeds in de eerste ronde liep het mis voor José. Bij het uitkomen van het rechte stuk na de pitlane ging de Spanjaard iets te laat van het gas en maakte een highsider. Het GP-circuit van Agueda is een prachtige baan maar er zitten wel enkele tricky stukken in. José moest de strijd terug aanvangen vanaf de laatste plaats en het werd voor hem dus geen makkelijke taak. De jonge rijder gaf de moed echter niet op en bleef vechten om naar voor te komen. Uiteindelijk kon hij opklimmen van de 38ste naar de 24ste plaats.

Priit Rätsep reed bij de eerste doortocht op een dertiende plaats achter Febvre en voor Anstie. De Diga Racing rijder had het goed ritme en kon in de derde ronde één plaatsje winnen. Ongeveer halfweg de wedstrijd kwam Priit door op een 11de plaats. Anstie zette een paar keer een aanval in maar de jonge Est wist zich zeer goed te weren en bleef zijn 11de plaats met succes verdedigen. Priit reed goed en leek op weg naar een mooi resultaat toen hij drie ronden voor het einde crashte. Door de valpartij verloor hij meerdere plaatsen en kwam uiteindelijk als 19de over de finishlijn.

Foto: Bavo