X

Preview GP van Zweden MX2

Uddevalla is al jaren het strijd toneel van de Grand Prix van Zweden. Het circuit langs de grote rotswand heeft wel iets speciaal. Spijtig hebben we in het land van de mooie blonde meiden geen enkele MX topper meer. Dus gingen we eens kijken bij het buurland Finland waar we bij Harri Kullas uitkomen. Deze Finse rijder komt uit voor het Rockstar Energy Suzuki Europe. Zijn beste resultaat boekte hij tot nu toe in Bulgarije, momenteel staat Kullas op een elfde plaats in de WK stand. Kan Harri Kullas ons verrassen in Uddevalla!!!

Waar de Scandinavische fans zeker naar uitkijken is het duel tussen Herlings en Searle. Jeffrey Herling leid momenteel met 24 punten voorsprong op de Engelsman Tommy Searle. Achter dit tweetal krijgen we onze twee Belgen. Jeremy Van Horebeek steeds goed voor een podiumplaats maar hij hoopt op meer natuurlijk. Voor Joel Roelants begint het steeds beter te gaan na zijn val in Italie. Mits een goeie start zien we Roelants zeker mee strijden voor het podium. Wie we ook zeker verwachten is Max Anstie. Door de nul score in Bastogne, wil Anstie zeker terug in de top tien zitten met zijn Honda. Ook het JM Racing Team met Jake Nicholls en onze noorderbuur Glenn Coldenhoff zijn zekere top tien mannen.

En kunnen onze jonge krijgers zoals Jens Getteman, Kevin Fors, Kenny Vandueren wat punten pakken op Zweedse bodem. Het word zeker weer uitkijken naar het jonge MX2 geweld in de Zweedse GP…

Grand Prix van Zweden MX2
2011   Ken Roczen
2010   Steven Frossard
2009   Rui Goncalves
2008   Antonio Cairoli
2007   Antonio Cairoli
2006   David Philippaerts
2005   Antonio Cairoli
2004   Ben Townley

Foto : Suzuki/Ray Archer
Tekst : @Kris…