X

Succesvolle eerste BLB reünie in Wachtebeke

Op zaterdag  was er in Wachtebeke de eerste BLB reünie in samenwerking met MCLB. De organisator van de evenement waren Peter Hoendervangers en Mevr. Soufriau. Op deze vernieuwde omloop keerde MCLB na jaren afwezigheid terug. We konden genieten van  vervlogen nostalgie  dankzij een 25-tal piloten die toen onder BLB reden in de jaren ’80. Niet alleen konden de rijders hier nog eens hun hart ophalen, ook het publiek genoot met volle teugen. Veel oude motoren werden van stal gehaald en er werden twee reeksen voorzien voor de piloten die hun jeugdjaren nog eens wilde overdoen.

Bij al dit moois voelde me direct ik heel wat jaartjes jonger! De oudste crossmotor was een CZ 250 Twinpipe van Patrick Dult uit ’64. Tevens Patrick z’n allereerste motor waar hij toen als jonge snaak van 16 zijn mx carrière mee  begon. Het geluid van deze oude motoren is gewoonweg zalig om terug te horen. Dult had er enorm zin in en reed zich in de kijker, tot groot jolijt van de omstanders die meegenoten. Onze Don Pépe had het nog allemaal, en ging ook nog aardig  tekeer!  Ook al was zijn eerste sprong eentje waar  de schrik er velen van om het hart sloeg. Gelukkig kwam Patrick goed neer op die springberg. Ook Peter D’ Hanis en Peter de Vylder lieten zich opmerken alsook Patrick Boesman, deze jongens hebben duidelijk nog een hart voor de sport. Zelf heb ik enorme genoten van de oude gloriën en de vervlogen tijd…  Stil hopen we dat dit niet de enige BLB reünie was. Uitslag BLB Piloten: Peter D’Hanis, Peter De Vylder en Patrick Boesman.

De volledige deelnemerslijst is te bekijken op . https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4079354429809&set=oa.10151186825159502&type=1&theater

Tekst: Suz MX
Foto: SteffiMXpics