X

Voorbeschouwing Radson Trophy Kester

Sinds de eerste organisatie op de Kesterheide in 1974 zakten al meer dan 400.000 sportliefhebbers af naar Kester Gooik. Zoveel klanten moet je verdienen en dat heeft het organiserende AMC De Toekomst perfect begrepen! Vlaanderens mooiste natuurlijke motorcrossomloop en een veelzijdig topprogramma maken de 2012 editie van de motorcross in Kester opnieuw tot een absolute must. Behalve het Open BK, BK MX2 en de gebruikelijke nevenklassen komen ook de zijspannen en quads in actie.

Grote tenoren in Radson Trophy

Behalve BK-leider Ken De Dycker (Red Bull-KTM), komen ook de Honda en Suzuki fabrieksrijders Rui Gonçalves en Tanel Leok, het KTM trio Jeffrey Herlings, Jeremy Van Horebeek en Davide Guarneri én niemand minder dan Josh Coppins aan de start! Verder staan ook alle subtoppers aan de start: de Nederlandse MX1 kampioen Herjan Brakke, Yentel Martens, Marvin Van Daele, Manuel Priem, Julien Lieber, Jurgen Van Nooten enz… Herlings won bij zijn eerste BK deelname vorig jaar prompt op de Keiheuvel. Het 17-jarige supertalent komt uitstekend uit de verf op de KTM SX-F 350 maar met een Keeno in topvorm, hij schudde twee ijzersterke inhaalraces uit zijn mouw tijdens de GP in Bastogne, zijn er nog meer kapers op de kust. Thuisrijder Jeremy Van Horebeek rijgt op dit moment de podiumplaatsen aan elkaar in het WK MX2. Van buitenlandse zijde heeft het kwartet Gonçalves, Leok, Guarneri en Coppins alle vier de kwaliteit om vooraan te strijden.

Alleen al om deze kerel op z'n eentje aan het werk te zien op de Kesterheide zouden we geld betalen; Jeffrey Herlings!

De sympathieke Nieuw-Zeelander Josh Coppins is tegenwoordig in Australië actief maar houdt zoveel van de Kesterheide dat hij voor deze gelegenheid toch nog eens in zijn tweede thuisland wil komen knallen. Coppins zal trouwens herkenbaar (snel) voor de dag komen. Down under strijdt de Yamaha-veteraan immers voor de MX1 titel! Naast de GP toppers zullen uiteraard ook alle nationale toppers en de jonge wolven van de Monster Energy MX2 Trophy het beste van zichzelf geven. Zoals steeds mogen we daar een open strijd verwachten. De Standing Construct-Suzuki piloten Jens Getteman, Nikolaj Larsen en Damon Graulus gooiden in Mons de knuppel in het hoenderhok. Nu is het aan de overige MX2 toppers, onder leiding van regerend Belgisch kampioen Kevin Fors, om terug te slagen. Vooral Fors toonde het voorbije weekend zijn snelheid in de Belgische GP maar kwam nog een beetje uithouding te kort. Tijdens de kortere BK manches moet Kevin dus nog sterker zijn. Mark Boot stond vorig jaar al op het podium in Kester maar ook Kenny Vandueren en Brent Vandoninck hebben de snelheid om te verrassen.

Streekpiloot Jens Getteman won vorig jaar één manche in Kester.

BK Zijspannen – Amacro Trophy

België kan op dit moment bogen op een gouden generatie in de zijspan. Behalve winst in de Zijspancross der Naties maken de Belgische equipes de dienst uit in het WK! Sinds vorig jaar maken de driewielers weer hun opwachting in Kester. Het duo Bax-Van Den Bogaart won toen. Samen met bakkenist Kaspars Stupelis komt Bax opnieuw naar de Kesterheide afgezakt. Aangezien zowat de voltallige wereldtop de handschoen opneemt, belooft het een harde strijd te worden. Hendrickx/Smeuninx, Adriaenssen/Verbrugge, Van Daele/Van Den Bogaart, de Nederlandse broers Visscher en nog veel anderen maken hun opwachting in het Pajottenland. Daarnaast kan je in Kester opnieuw genieten van het quad geweld want ook het BK quads is weer van de partij.

Redenen genoeg dus om komend weekend naar de Kesterheide te trekken! Voor de inkom van 25 euro hoef je het zeker niet te laten. Kijk voor
meer informatie op: www.amcdworp.be