AMA Washougal: Alessi en Dungey verdelen de buit!

Voor de 6de opeenvolgende keer pakte Red Bull-KTM rijder Ryan Dungey (2-1) de eindzege in de 450 klasse. Al was het dan vooral een symbolische overwinning. Mike Alessi (op de foto) won immers de eerste race en werd tweede na de pauze. Andrew Short (Honda) werd derde (3-4). In de 250 klasse reed GEICO Honda’s Justin Barcia naar zijn tweede outdoor overwinning van het seizoen in 2012.

Alessi pakte de kopstart in de openingsmanche van de 450 klasse en kreeg Josh Grant en Jake Weimer achter zich aan. Na een start als 4de klom snel op en sloot aan achter Alessi in de tweede ronde. Dungey voerde ook snel de druk op maar in ronde 12 kwam de kampioenschapsleider ten val. Daardoor verloor Ryan 7 seconden maar twee ronden later zat hij alweer in het wiel van Mike Alessi. De MotoConcepts rijder beet echter van zich af en sloeg de aanvallen van Dungey af! Zo maakte Alessi een einde aan de reeks van 10 zeges op rij van Dungey. Het was meteen ook de eerste zege ooit voor het MotoConcepts team!

Ryan Dungey blijft heel stevig aan de leiding!

In race 2 maakte Dungey korte metten met het veld. Na de kopstart reed hij van start tot finish aan de leiding. Vijftien seconden na hem kwam Alessi over de meet. Door het betere resultaat van de KTM rijder in de tweede manche pakte hij ook de eindzege. In het klassement behoudt Dungey 80 punten voorsprong op Alessi.

Twee maal Barcia

In de 250 klasse pakte Red Bull KTM’s Marvin Musquin de kopstart en wist  een comfortabele voorsprong uit te bouwen op de rest van het veld. Musquin die zijn zinnen had gezet op een eerste Amerikaanse manche-overwinning bleef leiden voor het grootste deel van de wedstrijd. In de elfde ronde was zijn rijk echter uit toen Barcia voorbij kwam. Ook Barcia zijn teamgenoot Eli Tomac kwam er nog over terwijl Musquin volgde op de derde plaats.

Justin Barcia liet zien dat hij nog niet is uitgeteld voor de titel.

Barcia maakte in de tweede race gebruik van een sterke start om een voorsprong uit te bouwen op Blake Baggett. Bijna de gehele manche lag het duo in duel maar Baggett maakte in de 13de ronde een einde aan de strijd met zijn beslissende passage. Barcia’s tweede plaats in de laatste manche was toch genoeg om de eindzege op te eisen, voor Tomac als tweede (2-3) en Baggett op de derde  plaats (6-1).

Het Lucas Oil Pro Motocross Championship neemt nu en pauze, de strijd wordt hervat op 11 augustus met de negende ronde op het  Moto-X 338 circuit in Southwick, Massachusetts