X

DE EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE VAN DE ZIJLIJN

Steve Ramon is – zo goed als- back. In Kester twijfelde Steve nog over de goede afloop. Na Genk wellicht nog, maar wij niet meer. Wat “Da Bomb” liet zien bezorgde menigeen kippenval. “Ik mis zeker nog snelheid en fysiek”, klonk het voor enkele weken. Wat bleek? Na de Americane and de Revers race stond Steve op kop in de tussenstand. Helaas verspeelde hij veel te veel tijd in de Wrong Way Pitstop, bij het wisselen van zijn achterwiel. Ramon maakt reuzensprongen voorwaarts. Lommel 2011 lijkt gelukkig héél ver weg. Welcome back Steve!

Speaker Leon Van Gestel interviewt Steve Ramon.

Kees, de collega van speaker Léon Van Gestel heeft het weer gelapt. Al vroeg op de middag verpatste hij de twee “exclusieve” T-shirts van de speakers voor een dikke 175 euro. Een voorproefje van wat zou volgen. Net voor de huldiging werd er geveild. In onnavolgbare stijl dikte Kees de Omroeper de cheque voor de goede doelen aan met enkele duizenden euro’s. De helm van Stefan Everts, zijn eerste originele WK-shirt (Bieffe-Suzuki), spullen van Ken De Dycker, een volledig pak – laarzen inclusief – van Jeremy Van Horebeek, shirt en broek van Tony Cairoli, het ging vlot en voor veel geld van de hand.

Antonio Cairoli debuteerde bij Stefan Everts. Hij vermaakte het publiek op zijn gepimpt scootertje, tikte hier en daar tegen een blote kont aan haalde het laatste PK-tje uit zijn 85 cc in de Future Stars vs. GP-stars race. Zeker weten dat de vijfvoudig wereldkampioen volgend jaar mee komt doen!

Don't worry, be happy! Tony Cairoli was in zijn nopjes!!!!

Jeffrey Herlings gaf in Genk tekst en uitleg over zijn ongeval na afloop van de GP in Rusland. De bestuurder en de voorste passagier vertoeven nog in Rusland en lijken tegen een lang herstel aan de kijken. Herlings raakte gekwetst aan de ribben, schouder en liep een hersenschudding op. Maar wat we vooral onthielden is het feit dat de ziekenhuizen ginds enkele jaren achterop hinken. Jeffrey: “We moeten ontzettend dankbaar zijn dat we in het westen onze zaken zo goed voor mekaar hebben kwa medisch faciliteiten. Het is een wereld van verschil tegen ginds.” Herlings raakt wellicht wel in orde voor Loket.

Zeven  instellingen mogen straks een hopelijk vette cheque in ontvangst nemen als de rekeningen betaald zijn. Zelfs de organisatie doet zijn best om elke euro bijeen te schrapen voor de goede zaak. Want die zijn ze met hart en ziel toegedaan. Een van de topmedewerkers: “ Omdat we alles rechtstreeks met de instellingen afhandelen blijft er nergens wat kleven. Ik zelf heb voor mijn ouders die ook eens kwamen kijken zelf twee tickets gekocht.” Daar doen we ons petje voor af.

Marnicq Bervoets (op de foto) en Werner Dewit waren en reden buiten categorie in de Golden Heroes.

Werner Dewit en Marnicq Bervoets waren te sterk bij de Golden Heroes. Ze reden buiten klassement, maar waren wel eerste en tweede. Formeel werd Jan Blancquaert winnaar. Dat gunnen we hem. Ook Dirk Geukens stond mee op het podium. Nochtans sprak Dirk bij de voorstelling nog over rustig mee rijden. “Maar als die startbaar valt, dan vergeet je al je goede voornemens”, vertelde Dirk achteraf.