Diga Racing racereport Rusland

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Veel volk, ongeveer 40,000 toeschouwers op het circuit van Semogorje voor de GP van Rusland. Tijdens de warm-up vanmorgen behaalde José een 12de plaats en Priit werd 20ste. Eerste reeks:

José reed bij de eerste doortocht op een 15de plaats achter Priit en voor Lupino. In de tweede ronde kon José Priit en Lupino, die ondertussen ook voorbij Priit was gegaan, achter zich laten en plaatste zich 13de. In de vijfde ronde kwam Lupino langszij maar even later kon José de 13de plaats opnieuw veroveren. In de laatste ronde won José nog één plaats toen hij Febre achter zich liet en uiteindelijk eindigde de Spanjaard als 12de.

Butron werd negende in de tweede MX2 reeks.

Priit was 14de bij de eerste doortocht voor zijn teamgenoot Butron en achter Tonus. In de tweede verloor hij 2 plaatsen toen José en ook Lupino aan hem voorbij gingen. Ongeveer halfweg de reeks slaagden Getteman en Teillet erin de Est naar de 17de plaats te verwijzen maar Priit gaf niet op en in de 16de ronde ging hij eerst Guillod voorbij en even later ook Osborne om zo als vijftiende de finishlijn te bereiken.

Tweede reeks

In de tweede reeks was José 9de in de eerste ronde achter Osbourne en voor Coldenhof. In de tweede ronde kwam hij door op een 8ste plaats maar even later verloor hij terug een plaats. José reed een heel constante reeks en bleef zijn negende plaats behouden tot het einde van de race.

Priit kwam slecht weg en was pas 25ste bij de eerste doortocht achter Getteman en voor Fors. Hij slaagde er snel in 2 plaatsen te winnen en na vier ronden reed hij al op een 21ste plaats. Vier ronden voor het einde van de wedstrijd slaagde hij erin de 20ste plaats te veroveren en dit zou ook zijn eindresultaat worden.In de eindstand van de GP van Rusland behaalde José de 10de plaats en Priit de 19de.

LEES MEER  Coldenhoff en Bogers over hun MXGP China

In de tussenstand voor het WK MX2 blijft José op een 8ste plaats staan voor Ferrandis en achter Anstie terwijl Priit 27st is voor Larrieu en achter Fors.

Thuisrijder Maxim Nazarov werd keurig achste in het EK MX2.

2de reeks EMX2

Maxim had problemen door een valpartij na de start en kwam slechts als 17 door na 1 ronde. De jonge Rus had enkele ronden nodig om het goede ritme terug te vinden maar begon dan aan zijn inhaalrace. Hij ging eerst Burenko voorbij en even later was het de beurt aan De Waal. Eén ronde later versloeg hij Escoffer en in de 9de ronde verdrong hij Kahro van de 12de plaats. Drie ronden voor het einde legde hij zijn eindstand vast toen hij Breevers versloeg voor de 9de plaats.

In de eindstand van de GP werd Maxim 8ste, een mooi resultaat in zijn eerste GP van het seizoen voor Diga Racing.

Foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen