X

Mooi slot International Youth Weekend

In Boekel viel zondag alles in de “droge” plooi tijdens de tweede dag van het International Youth Weekend in Boekel. De Europese jeugd kon zich uitleven onder normale omstandigheden. Er vielen toch enkele verrassingen te noteren.

Zo won Nathan Watson beide reeksen van voor de MX2-Jeugd. Zaterdag zette Nathan met zijn broer Ben aan in de Dealercup waar de derde werden. Spannend slot ook in de klasse 85 cc GW, waar Conrad Mewse het haalde. Davy Pootjes telde evenveel punten. Opvallend was hier de derde plaats voor Nancy Van De Ven. De man op het Bezuidenhout was Freek Van Der Vlist met vier op vier. Onze landgenoot Jago Geerts won in de klasse 85 cc KW. Cyril Genot werd uiteindelijk vierde nadat hij de openingsreeks mistte. De volledige uitslagen vindt u terug op http://www.mylaps.com

Ook Cyril Genot liet weer mooie resultaten optekenen tijdens het International Youth Weekend.

Natte start voor IMBA Jeugdweekeinde in Boekel.

Over Boekel trok op zaterdag welgeteld één regenbui. Helaas duurde die van ’s morgens tot een uur of 19.00. De organisatie, een joint-venture tussen de jubilerende MC Boekel en Jointforces Projects (onthou die naam) had zijn zaakjes prima voor mekaar. Gelukkig bleef de baan tip top in orde voor de kleinste klassen, die hun wedstrijden op een normaal niveau konden betwisten. Een overzicht van de dagwinnaars: Kay De Wolf (50 mini), Damian Wiarda (quads standaard), Gino Bleekemolen (quad special), Luca Milec Starse (65 KW), Loeka Thonies (65 GW), Roan Van De Moosdijk (85 KW),Davy Pootjes (85 GW), Marcus Lee Soper (MX2 Jeugd) en Freek Van Der Vlist (MX2 Jeugd 2-takt). Vincent Genot won de omkaderingswedstrijd bij de Veteranen. Enkele landgenoten reden zich in de kijker waaronder Nathan Renkens en Jago Geerts. Cyril Genot viel uit in de eerste manche.

Tekst: Leon Van Gestel
Foto’s: ronnysfoto