X

MX of Nations update met Joël Smets.

Het einde van het WK en AMA seizoen komen in zicht. Nu is hét moment voor de bondscoaches aangebroken om knopen door te hakken voor de Monster Energy Motocross of Nations! Natuurlijk zullen in Lommel alle ogen gericht zijn op gastland België.

Bondscoach Joël Smets had het vorig jaar moeilijk om een team samen te stellen door de blessureregen. Dit seizoen heeft hij een positief selectieprobleem! Naast MX1 titelkandidaat Clément Desalle steken zowel Ken De Dycker, Kevin Strijbos als Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants in uitstekende vorm. Het wordt dus dringen voor de drie beschikbare plaatsen. Traditioneel kwam Smets drie weken geleden met zijn manschappen bij elkaar voor een teambuildingdag.

Kevin Strijbos in St-Jean d’Angely vorig jaar.

Joël Smets: “Behalve Clément, Ken, Kevin en Joël waren ook de jonge MX2 GP rijders Jens Getteman, Kevin Fors, Kenny Vandueren en Julien Lieber aanwezig. Ik vind het belangrijk om hen er op zo’n dag ook bij te hebben. Dat heb ik altijd al gedaan. Zoiets is motiverend en belangrijk voor de sfeer. Clément Desalle zat in 2007 bijvoorbeeld ook al die preselectie en was er bij op onze teambuildingdag. De sfeer was goed, de mannen hebben zich goed geamuseerd. Tijdens een druk seizoen is het ook altijd plezant om eens met iets anders bezig te zijn dan motorcross of de normale training. We zijn naar het Zilvermeer in Mol getrokken waar we onder andere het hoogteparcours hebben aangedaan.

Maar het klopt dat het dit jaar niet voor de hand ligt om een team te selecteren. Liever zo natuurlijk! Zoals steeds wil ik op 15 augustus Team Belgium bekendmaken tijdens de Radson Trophy op de Keiheuvel in Balen. Behoudens latere blessures zijn die drie mannen ook diegenen die in Lommel rijden.”

Foto’s: CDS