X

Roelants denkt nog niet aan MX of Nations

Welgeteld twee maanden scheiden ons van de Monster Energy Motocross of Nations in Lommel. De MXoN-koorts begint dus te stijgen in België. Zowel bij de organisatoren, fans als de Belgische rijders. In de MX2-klasse moet  bondscoach Joël Smets kiezen tussen Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants. Deze laatste is de enige die dit jaar de hegemonie van Jeffrey Herlings en Tommy Searle in de MX2-klasse wist te doorbreken. Roelants deed dat midden juli met een manchezege en de eindoverwinning in de Letse GP.  Toch denkt de Monster Energy Pro Circuit Kawasaki-rijder nog niet aan het Belgische team voor de Monster Energy Motocross of Nations.

Tijdens Everts and Friends kruisten we Joël Roelants die de wedstrijden als toeschouwer volgden. Gepolst naar z’n ambities voor de eindfase van het seizoen vertelde de Grobbendonkenaar dat z’n focus in de eerste plaats bij de laatste vijf GP’s van dit seizoen ligt. “Ik richt me nu volledig op  de vijf resterende GP’s van dit seizoen. Daarin wil ik zo goed mogelijk presteren. Ik weet zeker dat er nog een GP-zege in zit” klonk Roelants ambitieus. Toen we doorvroegen bleek dat Roelants vooral op een zege in Lierop mikt. Een straffe uitspraak want Lierop is allicht de GP waar iedereen Jeffrey Herlings op de eerste plaats verwacht. Maar Roelants gelooft rotsvast dat het mogelijk is om Herlings in eigen land en op z’n favoriete ondergrond te verslaan.

Betere zandrijder


Heeft Roelants dan geen ambities wat de Monster Energy Motocross of Nations betreft? “Toch wel, maar ik ben daar op dit moment niet mee bezig. Al vind ik wel dat ik bij de drie beste zandrijders van België hoor en dus een logische keuze voor het Belgische MXoN-team zou zijn” aldus Roelants.

Sla er de resultaten van de twee GP’s in het zand maar eens op na. In Valkenswaard werd ik tweede en in Letland won ik” vervolgde Roelants.  “Dat zijn uitslagen die kunnen tellen vind ik.

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez