Team USA: Dungey, Baggett en Barcia?

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Roger De Coster zette in 1981 de MX-wereld op z’n kop door met het Amerikaanse team totaal onverwacht de Motocross des Nations te winnen in Lommel. Meer dan 20 jaar later wil Team USA die stunt graag overdoen.

De underdog van dertig jaar geleden is niet meer. De Amerikanen domineren de Nations zelfs al geruime tijd. Het is sinds  2004 geleden dat een ander land won. België pakte toen het goud in Lierop. Hoewel het Amerikaanse team pas bekend wordt gemaakt in Unadilla, op 18 augustus, ziet het er naar uit dat Team USA met Ryan Dungey, Justin Barcia en Blake Baggett zal aantreden. Dungey won al drie keer sinds zijn MXoN debuut in 2009, Baggett won vorig jaar. Voor Justin ‘BamBam’ Barcia zou het de eerste keer worden.

Foto: CDS

Uw reacties