X

GP van Groot-Brittanië: podiumpraat MX2

Tommy Searle maakte z’n status van thuisfavoriet helemaal waar in Matterley Basin. De Monster Energy Pro Circuit Kawasaki-rijder domineerde beide manches helemaal. Jeffrey Herlings probeerde de Brit op eigen terrein te verslaan maar slaagde daar niet in. Ook voor Zach Osborne was de Britse GP een beetje z’n thuis-GP. De Amerikaan rijdt namelijk in het team van GP-organisator Steve Dixon.

Winnaar: Tommy Searle –Monster Energy Kawasaki (1-1)

De druk om te winnen maakt het tijdens een thuiswedstrijd er altijd nog moeilijker op. Maar ik wou niemand in de steek laten. In beide manches naderde Jeffrey heel dicht maar ik wist dat ik niet mocht verliezen voor de fans. De titel wordt heel moeilijk maar een zege zoals vandaag maakt toch veel goed.  Ik hoorde soms zijn (Herlings) motor en zag aan de fans dat hij dicht bij zat. Maar ik ben gewoon m’n eigen race blijven rijden. Tot halverwege de laatste ronde van de tweede manche wist ik niet dat hij gecrasht was. Maar daarna kon het feest beginnen!

Tweede: Jeffrey Herlings – Red Bull KTM (2-2)

Spijtig dat ik hier niet kon winnen maar uiteindelijk heb ik slechts zes punten moeten prijsgeven aan Tommy. De twee volgende races zijn in Lierop en dat is zo goed als m’n achtertuin.  Ik zal er klaar voor zijn en ik ben zeker dat ik daar beide manches kan winnen om zo’n m’n voorsprong van 51 punten verder uit te bouwen. Hopelijk zal Jeremy (Van Horebeek) dan ook tussen mij en Tommy eindigen om zodoende de kloof met Tommy nog verder uit te diepen.

Derde: Zach Osborne – Monster Energy Yamaha (3-4)

Het was een geweldig weekend voor mij. Ik voelde me meteen thuis op dit circuit. In de eerste manche had ik niet zo’n geweldige start maar ik kon toch tot op een seconde of vijf à zes van Jeffrey terug komen. Ik heb nog maar drie GP’s in de benen dat maakt het moeilijk om met deze jongens vooraan mee te draaien. Zeker als zij al meer dan 25 GP-manches achter de kiezen hebben. Ik ben tevreden met het resultaat van dit weekend. Nu is het zaak verder te werken aan m’n fitness en opnieuw een goed niveau te halen.

Foto:  Kawasaki Racing/Sarah Guttierez