X

GP van Tsjechië-Loket: de MX2 reacties!!!

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM), GP-winnaar in MX2: “Ik voelde me goed vandaag. Mijn start in de eerste reeks had beter  gekund want ik zat pas in 5de, 6de positie. Het rijden ging wel veel beter dan ik had verwacht. Tien dagen geleden had ik dit absoluut niet durven denken.

Ik had een redelijke start in de tweede manche. Net toen ik Van Horebeek wilde aanvallen gleed ik  weg. Een domme fout. Wat later ging Tommy me voorbij op nogal een vuile manier en ik crashte. Gelukkig heb ik dat kunnen rechtzetten. Deze overwinning doet me enorm veel plezier maar ik had het nooit allen gekund. Ik heb mijn dokter uit België meegebracht en die heeft me enorm geholpen. Verder moet ik alle mensen van het team, mijn moeder en alle mensen van KTM bedanken. Hopelijk kan ik ook de volgend GP in Matterly Basin winnen!”

Tommy Searle (CLS Kawasaki), tweede in MX2: “Mijn reactie aan het hek was goed, maar ik denk dat ik een probleem met mijn vernsellingsbak had. Ik deed het voorzichtig aan in de eerste bocht maar ik verloor heel wat plaatsen. Daarna kwam ik snel in ritme maar na enkele ronden begon ik wat te gespannen te rijden. Gezien de omstandigheden was mijn tweede plaats wel oké.

In de tweede reeks zat ik dan wel onmiddellijk mee van voor. Jeffrey maakte een foutje waardoor ik hem kon gaan aanvallen. Hem voorbij ging was moelijker dan gedacht. Ik zat er vaak dicht bij en raakte wat gefrustreerd omdat ik hem niet kon inhalen. Toen ik dan doorzette, raakte ik hem in zijn zij.  Daarna probeerde ik door te gaan, maar ik kwam mezelf en het draaide vierkant. Kan gebeuren…“

Zach Osborne (Dixon-Yamaha), derde in MX2: “Het was een uitstekend gevoel om nog eens op het podium te staan na zo’n lang afwezigheid en een lastig seizoen. Dit is nog altijd maar de 4de race sinds ik terug ben. In geen enkele reeks had ik een super start maar ik ben blijven knokken. Samen met mijn trainer en mentor Kenneth Gundersen heb ik in gelijkaardige omstandigheden getraind in Zweden waar er ook weinig grip was, dat heeft me geholpen.”

Jake Nicholls (Nestaan-JM Racing), vierde in MX2: “Wat een gevoel! Dit is mijn 6de seizoen in het WK MX2 en ik kreeg mijn eerste podium in een WK manche niet zomaar cadeau! Als ik terugdenk aan al het harde werk dat ik hiervoor moest leveren was het natuurlijk dubbel jammer dat ik het eindpodium net miste. Maar dit is wel een resultaat waarop ik kan bouwen voor mijn  thuis GP over twee weken.”

Foto’s: Bavo