Josh Coppins pakt de Australische titel

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Josh Coppins (CDR Yamaha) sluit zijn motorcross carrière af met een knaller! The Lizzard had dit weekend genoeg aan een tweede plaats in Coolum, Queensland tijdens de tiende en laatste ronde van het kampioenschap om  de titel te pakken.

De 35-jarige Nieuw-Zeelander moest in zijn laatste profjaar (check het interview dat we eerder dit jaar met hem deden) diep gaan. Toch maakte Coppins er nog een ijzesterk seizoen van met zeven reeksoverwinningen en zomaar even 21 top drie finishes op 30 manches. Het was ook het vijfde opeenvolgende kampioenschap voor het Australische Craig Dack Racing team.

“Dit betekent veel voor mij,” zei de Nieuw-Zeelander, die drie seizoenen als een fabrieksrijder aan de slag was voor Yamaha racer in het FIM MX1 WK -GP World Championship. “Een Nationaal kampioenschap winnen is nooit makkelijk, zeker als het niet in je eigen land is! Het niveau van de teams heeft indruk op mij gemaakt. Ik heb met goed geamuseerd en ik ben echt blij dat ik hier nog heb gereden voordat ik met sportief pensioen ga.”

“Het voelde goed om Yamaha en al mijn sponsors iets terug te kunnen geven,” voegde hij eraan toe. “Ik voel me thuis bij Yamaha en ik heb nu races voor ze gewonnen over de hele wereld. De nieuwste YZ450F is een van mijn favoriete motoren uit mijn hele professionele carrière. “

Coppins zal straks zijn land vertegenwoordigen in Lommel tijdens  de 66e Motocross of Nations op 30 september. De Kiwi is sinds zijn eerste MXoN selectie in 1993 altijd een vaste waarde geweest. Waarschijnlijk zal Josh ook in de toekomst blijven samenwerken met Yamaha en hij zal ook in de MX actief blijven.

Foto: Yamaha

Uw reacties