X

MCLB Volkegem zorgt voor fraai schouwspel!

Heel wat gastrijders  o.a.  Manuel Priem,  Mike Gilot, Maarten Govaert en de gebroeders Nys kwamen afgezakt naar deze 1.559 m lange heuvelachtige omloop op de Volkegemberg. We kregen bovendien spektakel vanaf de eerste doortocht.

Janvier zorgt voor verrassing!

Niemand minder dan Steve Seronval kwam als eerste door de bocht gevolgd door een knappe start van Filip Seymortier, Yerki Janvier , maar ook Jurgen Wybo, Torpjurn  Van Hoe en Mike Gilot zaten vooraan. Nog in de eerste ronde kwam de ongenaakbare Seronval ten val! Zo nam Wybo de leiding voor Janvier,  Van Hoe, Priem en… Steve ‘Rocket’ Seronval remonteerde op zoek naar de top drie.  Ook Dennis van Hul kwam ten val.

Zes ronden ver hing  Wybo -bezig aan een dijk van een wedstrijd- nog steeds op kop. Hij werd op de hielen gezeten door Janvier en jawel een naderende Steve Seronval die dan alweer op een vierde plaats doorkwam voor Manuel Priem! In de voorlaatste ronde  maakte Wybo  op zijn beurt een schuiver waardoor Janvier gretig de leiding overnam om deze niet meer af te staan. Honda-rijder Seronval had zich dan al op de derde stek geplaatst voor  Priem, Van Hoe en Gilot.

Aankomst eerste reeks: 1. Janvier, 2. Wybo, 3. Seronval, 4. Priem, 5. Gilot

De schoonbroers Manuel Priem en Jurgen Wybo maakten er een mooie strijd van!

Tweede manche alweer ‘Steve Rocket’ die  het snelst uit de startblokken schoot voor Janvier, Wybo , Ricky Nys, Gilot en Priem.  Seronval was niet van plan om zijn leiderspositie af te staan en ging er al weer vandoor. Wybo en Priem vochten een knap duel om de tweede plaats uit met de nodige animo. Half wedstrijd ging Ricky Nys de banden in nabij de chicane, en moest vervolgens zijn wedstrijd staken met mechanische pech. Ook Wybo ondervond problemen en alweer wist Janvier daar  gebruik van te maken!

Aankomst Manche 2: 1.  Seronval, 2. Priem, 3. Janvier, 4. Wybo, 5.Gilot

Eindstand: 1.  Seronval, 2. Janvier, 3. Priem

Inters B-Open: 1. Bram Descamps, 2.Filip Seymortier, 3. Olivier Van De Walle

Inters Mx 2 : 1. Van de Wiele , 2. De Connick, 3. Jeroen Nys

Alle resultaten hier

Tekst: Suz MX
Foto’s: Hanne mx pics  & Kirstipics