X

Podiumpraat Britse MX1 GP

Antonio Cairoli was ongenaakbaar in Groot-Brittanië. De Red Bull KTM-rijder won in Matterley Basin z’n vierde opeenvolgende GP en is op weg naar z’n vierde MX1-titel. Op het podium werd Cairoli geflankeerd door Max Nagl en Gautier Paulin. De Duitser scoorde z’n eerste podium van het seizoen en lijkt op weg om een sterk seizoenseinde neer te zetten. Voor Paulin leek het alsof hij de vorm van het seizoensbegin opnieuw had gevonden. Hieronder lees je wat de podiumgangers te zeggen hadden na de Britse MX1 GP.

Winnaar: Antonio Cairoli – Red Bull KTM (1-1)

Ik hou ervan om in Engeland te racen. Ik heb hier heel veel fans en die schreeuwen constant als gekken. Dat betekent natuurlijk dat ik hier graag kom. Ze weten ook perfect hoe ze een circuit moeten prepareren. Die circuits zijn dan ook nog eens leuk om te rijden. Ongelofelijk dat dit al m’n 51e GP-zege is en daar ben ik dan ook heel tevreden over.

Tweede: Max Nagl  – Red Bull KTM (2-2)

Ik vond het circuit goed want er waren veel diepe sporen. En het is net dit soort circuits die ik het liefst heb.

Derde: Gautier Paulin – Kawasaki Racing (3-4)

Het is leuk om terug op het podium te staan. Ik wil deze 3e plaats aan m’n team opdragen dat altijd achter mij is blijven staan. Ook toen we niet de verwachte resultaten konden halen. M’n laatste podium dateert van de Portugese GP en dat is al een hele tijd geleden. We hebben moeilijke GP’s gehad maar we konden toch oplossingen vinden. Ook al is het niet makkelijk om tijdens het seizoen opnieuw beter te worden. Nu heb ik opnieuw plezier op de motorfiets. Een paar goede starts hielpen me om dit podium te halen. Dit circuit was nagenoeg perfect. Het was ook leuk om op hetzelfde circuit als de ‘kids’ van de diverse EK-klassen te rijden.

Foto: KTM Images/Ray Archer