X

Pijnlijke bil nekte Strijbos’ kansen in Loket

Gezien z’n recente vormpeil gold Kevin Strijbos vooraf als een van de favorieten voor een podiumplaats in Loket. In het verleden boekte Strijbos al twee GP-zeges op het Tsjechische circuit en dus waren de verwachtingen toch enigszins gespannen. Een tweede plaats achter de ongenaakbare Antonio Cairoli tijdens de kwalificatierace op zaterdag legde de lat nog wat hoger voor Strijbos. Op zondag zou de Wuustwezelnaar door rugpijn echter nooit z’n draai op het circuit van Loket vinden. Met een 15e plaats in de eerste manche en een 12e in de herneming was de puntenoogst maar mager voor de HM Plant KTM UK-rijder. Gebaseerd op het Engelstalige persbericht hadden we het eerder over rugpijn, maar gelukkig is Strijbos’ ongemak veel minder ingrijpend. The Kid sukkelt namelijk met een aanhoudende zweer op zijn rechterbil. Medisch gezien een erg klein probleem al blijft het wel enorm pijnlijk!

Zaterdag was goed. Ik had een goede start en reed goed. Op zondag startte ik echter slecht in de eerste manche. Daarbij kwam dan nog eens dat ik al vlug last kreeg van opgepompte armen. Ik voelde me niet goed en kon nooit m’n ritme vinden” aldus Strijbos.

Ik ben dan met een vernieuwde instelling aan de tweede manche begonnen. In het begin verliep het goed maar toen raakte ik vermoeid en kwamen Bobryshev en Paulin me voorbij. Ik ben dan ook heel teleurgesteld want gisteren verliep alles nog uitstekend. Ik wou vandaag een sterke prestatie neerzetten door in de top-5 te eindigen. Uiteindelijk verliep het niet zoals gewenst. Op circuits zoals dit heb ik zoveel pijn in mijn rechterbil dat ik niet eens kan zitten zoals ik het wil. Ik weet niet wat ik nu moet doen want het probleem is al een aantal GP’s aanwezig. Het wordt telkens erger. Zeker op circuits met een harde bodem zoals deze. Misschien moet ik maar geopereerd worden. Er moet iets gebeuren want het rijden wordt nu té pijnlijk. Bovendien moet ik ook nog een paar goede resultaten neer zetten om een goed zitje voor volgen seizoen te vinden” besloot Strijbos.

Foto: HM Plant KTM/Ray Archer