X

Tim Gajser zet Slovenië op de kaart

Zestien jaar moet hij nog worden in september. Toch zit Tim Gajser (Silver Action KTM) al 8 jaar op de motor. De Sloveen, afkomstig uit Ptuj, het oudste stadje van Slovenie, is goed op weg om zijn stempel te drukken op het EK motorcross. Dat doet hij in de twee- EN viertaktklasse.

In Loket finishte Tim tweede achter Mel Pocock en voor Maxime Desprey. Gajser parkeert zich op de vijfde plaats in de tussenstand van de EMX250. En dan nog stellend at hij Rusland miste. Wellicht gaat Gajser toch voorEuropees goud. Hij staat afgetekend aan de leiding in de EMX125 In Bastogne moest hij een eerste – en enige – puntenverlies incasseren. Gajser kan na de eerste manche in Matterley Basin de titel veilig stellen. Hij telt 77 punten vorosprong op Klingsheim en Bonini. Ondanks zijn jeugdige leeftijd behaalde Gajser al eerder twee Europese titels. In 2007 werd hij laureaat in de 65 cc. Twee jaar later klopte hij Sameuele Bernardini en Lars Van Berkel in de 85 cc. Vorig seizoen finishte Gajser als tweede achter Simone Zecchina en voor Jeremy Seewer.

Wie biedt de “Pocket Rocket” straks een zitje bij de grote jongens? Silver Action zal in ieder geval dit goudhaantje graag in hun rangen houden voor de MX2 GP’s.

Foto’s: Pascal Haudiquert
Tekst: LVG