X

Clément Desalle over Faenza

Clément Desalle vond in Faenza opnieuw de weg naar het podium. Desalle’s handblessure evolueerde vorige week in gunstige zin en dat is goed nieuws voor de Belgische kansen in de Monster Energy MX of Nations. Met een 3e en een 4e plaats mocht Desalle op het derde podiumtrapje van de Europese MX1 GP plaats nemen.

Het is goed om opnieuw op het podium te staan want het voelde alsof ik al lange tijd last had van pijn in m’n arm.  Het is nog niet helemaal in orde en vooral de mobiliteit van m’n hand kan nog beter maar dit is alvast een start” zei Desalle na afloop.

Over het circuit was de vicewereldkampioen echter minder te spreken. “Op zaterdag lag het circuit er aan het eind van de dag echt goed bij. Maar vanochtend kon ik bijna niet geloven hoeveel water de organisatoren hadden gesproeid. Dit is het soort circuit dat eigenlijk alleen maar tot z’n recht komt als het er keihard bij ligt. Is het dat niet dan is het circuit onvoorspelbaar.  Als de modder opdroogt kan je motorfiets op een erg vreemde manier reageren. Het rijden moest dan ook erg omzichtig gebeuren.”

Ik kijk er naar uit om terug met de motor te gaan trainen en wil klaar zijn voor Duitsland. Je wil altijd een kampioenschap winnen maar het is goed voor mij en het team om tweede te worden. Volgend jaar zullen we er alles aan doen om een plaatsje beter te doen” besloot de Rockstar Energy Suzuki-rijder.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer