X

DIGA Racing KTM race report Faenza

Het was druk zondag in Faenza. Vele Italiaanse en Nederlandse fans waren aanwezig om hun idolen Tony Cairoli en Jeffrey Herlings tot Wereldkampioenen te kronen. De zon was nog steeds van de partij en het was een heel warme Italiaanse zondag. Tijdens de training EMX2 vanmorgen behaalde Joel de 14de tijd. Het circuit lag er wat verraderlijk bij door het overvloedig sproeien. José werd 10de in de warm-up.

Tweede reeks EMX250.

Joel kwam als 23ste weg in de start en na een eerste doortocht hing hij al op een 19de plaats. De Australiër leek goed op dreef maar kende pech in de derde ronde toen hij verkeerd neerkwam en zijn enkel bezeerde. Joel werd tot opgave gedwongen. In de eindstand van zijn eerste GP behaalde hij een 18de plaats.

Eerste reeks MX2

José kwam als 24ste door achter Justs en voor Golovkin. In de derde ronde kon hij één plaatsje opschuiven en een ronde later kwam hij op de 22ste plaats door. José bleef aanklampen maar had een paar ronden nodig voor hij Justs en Ivanovs voorbij kon gaan. Uiteindelijk werd hij 19de achter Lupino en voor Zeni.

Tweede reeks

José kwam na één ronde door op een 18de plaats. De jonge Spanjaard kende een moeilijke race en bleef lange tijd op de 18de plaats hangen. Ongeveer halfweg de reeks kon hij doorschuiven naar plaats 17. Met nog twee ronden te gaan reed José op een 15de plaats achter Coldenhof. Uiteindelijk slaagde hij er nog in Coldenhof voorbij te gaan en als 14de over de finishlijn te gaan.

In de eindstand voor de GP werd José 16de voor Anstie en achter Larsen.In de tussenstand voor het kampioenschap staat José terug op de 8ste plaats. Binnen twee weken staat de GP van Teutschenthal op het programma, meteen de laatste van het seizoen.