X

Preview Grand Prix van Europa (Faenza)

In het Italiaanse Faenza krijgen we de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap 2012. Op het prachtige Circuito Monte Coralli zou in het weekend wel eens de beslissing van het WK kunnen vallen. Zowel in de MX1 als in de MX2 kunnen we waarschijnlijk zondagavond de nieuwe wereldkampioen vieren. Dus met andere woorden kan het voor Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli wel eens party-time worden in Faenza …

Eerste wereldtitel voor Jeffrey Herlings !!!

Jeffrey Herlings kan in Faenza zijn allereerste wereldtitel pakken in de MX2. Herlings heeft momenteel een voorsprong van 65 punten op naaste belager Tommy Searle. Als hij na de GP in Faenza 50 punten meer heeft dan Searle kan hij zich kronen tot de nieuwe Wereldkampioen MX2. Negentien jaar na de wereldtitel van Pedro Tragter kan Jeffrey Herlings de vierde Nederlander worden die een wereldtitel in de wacht kan slepen. Eerder deden het Dave Strijbos (1986), John Van Den Berk (1987) en Pedro Tragter (1993) het hem al eens voor.
Vier jaar geleden pakte Herlings al eens de Wereldtitel in de 85cc. Nu in zijn derde seizoen bij de MX2 kan “The Bullet” eindelijk zijn wel begeerde titel pakken.
Herlings : “Ik ga daar zondag absoluut geen risico’s nemen. Natuurlijk zal ik proberen te winnen, maar als het moeilijk wordt speel ik het op safe.”
Voor KTM kan dit de vijfde opeenvolgende titel worden in de MX2.

Haalt Antonio Cairoli zijn zesde titel binnen !!!

Voor een motorcrosser is er niets mooier dan in eigen land en voor je eigen fans de wereldtitel binnen halen. Die kans krijgt Antonio Cairoli zondag in het Italiaanse Faenza.
Cairoli heeft een voorsprong van 76 punten op onze landgenoot Clement Desalle. De laatste vijf grand prix’s sloot Cairoli al winnend af. Dus word er ook wel verwacht dat hij in Faenza zal mee strijden voor de overwinning en zo ook een grote kans zal maken op een nieuwe wereldtitel. Het zal voor de kleine Italiaan ook meteen zijn zesde wereldtitel zijn en komt hiermee op gelijke hoogte van onze landgenoot Joel Robert. Nu zondag kan Cairoli voor de vierde opeenvolgende keer de wereldtitel pakken in de MX1 klasse.
Cairoli : “Faenza is zeker niet mijn favorieten circuit, het is een heel eenvoudige baan voor iedereen dus een goeie start nemen is heel belangrijk. Proberen de hole shot te nemen of zeker in de top drie te zitten. Het word een belangrijke wedstrijd voor mij, vooral in de eerste reeks. Ik wil dan ook zeker de titel pakken als het mogelijk is.”

Grand Prix van Europa MX1 & MX2

2011 : Antonio Cairoli (MX1) – Tommy Searle (MX2)
2005 : Mickael Pichon (MX1) – Andrew McFarlane (MX2)
2004 : Mickael Pichon (MX1) – Mickael Maschio (MX2)

Foto : KTM/Ray Archer
Tekst : @Kris…