X

Arnaud Tonus en Lupino naar CLS

Team CLS MX2 Monster Energy Kawasaki Pro Circuit komt volgend jaar uit met twee nieuwe jonge rijders; Arnaud Tonus en Alessandro Lupino.  Beide hebben ze een twee jaar deal met het Kawasaki MX2 fabrieksteam ondertekend.

Tommy Searle en Joel Roelants moeten in 2013 allebei overstappen naar de MX1 GP’s als gevolg van de FIM leeftijdregeling in de MX2 klasse. Vicewereldkampioen Searle blijft natuurlijk wel voor CLS rijden. De  Zwitsers Tonus en de Italiaanse  Lupino, zijn elk 21 jaar oud,waardoor ze nog twee seizoenen in het WK MX2 kunnen rijden. Tonus moest vanwege  een  blessure enkele GP’s missen dit jaar. Met een Grand Prix podium in de laatste GP van het seizoen in Duitsland toonde hij nadrukkelijk dat hij alle kwaliteiten heeft om de komende twee jaar mee te spelen voor topresultaten. Vijfde in het WK MX2 in 2011, is Arnaud momenteel herstellende van een gebroken scheenbeen en kuitbeen. In december wordt hij echter voldoende fit verwacht om te beginnen met het testen van zijn Kawasaki KX250F. Zijn nieuwe teamgenoot Alessandro Lupino is een vaste waarde in de top vijftien van het WK sinds 2010. Lupino is al begonnen met de training  op zijn nieuwe motor.

Alessandro Lupino samen met Jean-Jacques Luisetti (links), Steve Guttridge en Harry Nolte. De naam van de Japanse mijnheer uiterst links ontglipt ons!

Arnaud Tonus: “Het is al een lange tijd mijn droom om voor het Kawasaki CLS tea te rijden. Zeker omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in de Amerikaanse motorcross en supercross. En iedereen weet hoe goed de Pro Circuit Kawasaki motoren zijn. Ik heb al eerder gesproken met Jean Jacques Luisetti, maar dit is de eerste keer dat ik beschikbaar was en we de mogelijkheid tot een overeenkomst hadden. Ik hoop dat ik binnenkort terug naar mijn beste niveau kan gaan. Dit seizoen was dat moeilijk voor mij met een blessure nog voor de eerste GP. Daarna had ik te veel kleine problemen, maar het was geweldig om een ​​podium te halen bij de laatste GP. Ik ben momenteel aan het revalideren van een gebroken been, maar ik kon  een paar dagen geleden al beginnen te zwemmen, en ik verwacht terug op de motor te zitten in december. Eigenlijk kan ik niet wachten om met Harry Nolte en de Pro Circuit Kawasaki mensen te gaan testen!”