EuroSX: Ronde 1 in Marseille – Update

Afgelopen weekend werd in Marseille de eerste ronde van het Europese supercross kampioenschap verreden. Op een zeer technisch parcours kwamen zoals verwacht de Fransen weer enorm sterk uit de verf. Zo zagen we op Vrijdag in beide SX1 finales een volledig Frans podium.

De sterkste uit die beide finales kwam Cedric Soubeyras. De HDI Honda piloot bleef in de eerste finale nipt Loic Rombaut vooraf en in de tweede bleef hij toekomstig LS piloot Gregory Aranda voor.

Dag twee begon zoals de eerste dag geëindigd was namelijk met een overwinning voor Cedric Soubeyras. De HDI Honda piloot bleef in die eerste SX1 finale op Zaterdag Angelo Pellegrini en Fabien Izoird vooraf. Maar een dubbel zat er dit keer niet in voor de sympathieke supercross specialist want in de tweede SX1 finale van zaterdag eindigde Soubeyras pas vierde na Christophe Martin, Thomas Ramette en Fabien Izoird.

De stand in het SX1 Supercross kampioenschap ziet er na twee ronden nu als volgt uit:

1 Cedric Soubeyras FRA FFM Honda – 71
2 Fabien Izoird FRA FFM Suzuki – 50
3 Christophe Martin FRA FFM Honda – 40
4 Loic Rombaut FRA FFM Honda – 35
5 Angelo Pellegrini ITA FMI Honda – 34

Volledige stand vind u hier.

Op vrijdag won in de SX2 klasse Valentin Teillet voor Michael Mercandino en Romain Berthome. Zaterdag avond zagen we dezelfde winnaar in de SX2 klasse want wederom zette Valentin Teillet de SX2 finale naar zijn hand maar nu waren het Samuele Bernardini en Mike Valade die mee naar het podium mochten.

Na deze twee wedstrijden ziet de stand in het Europees SX2 supercross kampioenschap er zo uit: