X

Jeffrey Herlings wint Weston Beach race

Vandaag werd de befaamde Weston Beach race gereden. Met kleppers als Herlings, de Dycker en Simpson aan de start van deze 3u durende wedstrijd werd dit een topper. De overwinning ging naar (wie anders) Jeffrey Herlings. De 18 jarige wereldkampioen MX2 nam voor het eerst deel aan een beachrace en wist deze meteen winnend af te sluiten. Ongeveer 65.000 toeschouwers waren getuige van een mooie wedstrijd waarin Herlings Simpson en De Dycker kon verslaan.

Keeno kwam nochtans al vroeg aan de leiding maar ging iets te wild te keer in de zware duinen. Simpson nam de leiding over na een val van Ken maar moest een extra stop maken omdat hij dacht dat de radiator kapot ging. Zo kon Herlings op zijn350 met slechts 2 stops (simpson 3 en Keeno 4) de leiding overnemen en de overwinning binnen halen.

Winnaar Herlings : ‘ Ik ben supertevreden met deze overwinning. Ik was verwonderd dat het zo goed ging. In het begin reed ik op het gemak om benzine en energie te sparen en dat bleek te lonen. Ik heb mij echt geamuseerd. Vooral het rechte stuk was formidabel met de grote snelheid die je daar kan halen. Het moeilijkste was eigenlijk het laveren tussen de amateurs. Je kan nooit op volle snelheid komen door hen en het is echt slalom rijden. Vooraf was ik bang dat het gevaarlijk zou worden maar de organisatie en vlaggemannen waren heel goed. Ik ben echt blij dat ik gekomen ben. Het is iets wat ik heel graag doe en in de toekomst nog wil doen. Ik vind dat iedere rijder dit toch eens moet gedaan hebben in zijn carrière. Ik wil ook KTM bedanken voor de super geprepareerde motor !

Resultaat Weston Beach race

1. Jeffrey Herlings
2. Shaun Simpson
3. Ken de Dycker
4. Nathan Watson
5. Brad Anderson