X

Finale EKSX in Milaan

Samengaand met de grote EICMA motorbeurs in Milaan werd de finale manche van het EK Supercross verreden. In de SX2 klasse was met Valentin Teillet de kampioen al bekend. De SX1 klasse was dan weer een ander paar mouwen, daar moest namelijk grote favoriet Cedric Soubeyras nog enkele punten verzamelen om zekerheid te verkrijgen over de titel.

Na een mindere start bewijst Cedric Soubeyras meteen dat hij de beste van het veld. De 2011 en tevens ook meteen 2012 Europees supercross kampioen rukte van de laatste plek op naar de eerste en bewijst daarmee nogmaals zijn kwaliteiten op een supercrossparcours.

In de tweede finale zagen we Cedric Soubeyras – die in 2013 ook enkele AMA Supercrossen zal betwisten – meteen de leiding nemen voor Fabien Izoird. Maar helaas voor Izoird viel er niks te beginnen tegen de ijzersterke en op een hoog niveau presterende Soubeyras. Christophe Martin finishte ondanks een handblessure knap derde.

Volledige resultaten SX1

In de SX2 klasse kwam regerend kampioen Valentin Teillet niet meer aan de start in Milaan. Hierdoor zagen we een makkelijke overwinning voor thuispiloot Samuele Bernardini. De piloot die vanaf volgend jaar zal uitkomen voor het Ricci Factory TM team bleef Romain Berthome en Mike Valade vooraf.

Volledige resultaten SX2

Bij de SX125 zagen we de overwinning naar Jimmy Clochet maar de knapste prestatie kwam misschien wel van het supertalent Brian Hsu. De jonge Duitser met Taiwanese roots maakte in Milaan zijn Europese debuut op een 125cc en liet meteen zien wat hij kon. De jongeling die ook onder contract staat bij Suzuki Europe eindige namelijk sterk tweede voor Alexis Verhaeghe. Laatst genoemde had aan die derde plek genoeg om de Europese titel te grijpen.

Volledige resultaten SX125