X

Te bed of niet te bed… met Joël Smets

Na onze verwijzing naar het bekende radioprogramma uit de jaren stillekes kon er nog net een flauwe glimlach af van de Leeuw van Dessel die nog steeds in Herentals in het ziekenhuis ligt. Joël Smets is jammer genoeg echter nog lang niet de oude. Nadat hij een bacteriële infectie op liep aan de knie werd Smetske drie keer geopereerd, drie keer openmaken en spoelen dat doet iets met een mens. Kleinzerig is Joël allerminst, nooit geweest trouwens maar het is duidelijk; This hurts like hell!

“Pff, het is op dit moment echt nog afzien. Mijn knie doet ontzettend veel pijn. Ik lig nu al 15 dagen in het ziekenhuis en zonder morfine tegen de pijn zou het zelfs niet te harden zijn! Voorlopig moet ik het ook nog doen met een katheder in mijn lies. Plezant is het allemaal, hoe het herstel zal verlopen is nog bang afwachten.”

Pas enkele weken terug raakte bekend dat de vijfvoudige wereldkampioen een nieuwe uitdaging had gevonden. Als sportief begeleider zal Smets de Suzuki fabrieksrijders Clément Desalle en Kevin Strijbos bij staan. Gelegen komen kwetsuren nooit, maar vlak voor de jaarlijkse winterstage in Portugal komt dit wel erg ongelegen. “Dat was een beetje mijn eerste reflex toen ik net in het ziekenhuis was beland,” relativeert Joël. “Ik wilde zo rap mogelijk herstellen om er bij die belangrijke eerste stage in de Algarve zeker bij te zijn. Dat idee heb ik al snel moeten laten varen. Nu is het eerste doel weer gezond worden en terug kunnen stappen. Er wacht me sowieso een lang herstelproces. Wat de gevolgen hiervan zijn voor mijn knie? Tja, die knie was al niet heel goed en die staat is er zeker niet op verbeterd. Het kraakbeen was namelijk al versleten.”

Voor spring-in’t-veld Joël Smets heeft het rusten al lang genoeg geduurd. Waar vult hij dan zijn dagen op het ziekbed mee? “De krant of de P-Magazine lezen, wat TV kijken. Eerlijk gezegd heb ik op dit moment niet al te veel fut!”

Mxmag wenst Joël een spoedig herstel. We zijn er zeker van de strijdvaardige Smets er alles zal aan doen om asap weer de oude te worden. Steek Joël een hart onder de riemen! Schrijf hier een boodschap om beterschap te wensen. Doé het vandaag nog!

Foto: Olivier Evrard