X

Eindelijk bevestiging, Julien Lieber bij Rockstar Suzuki in 2013

Vandaag heeft het officiële nieuws dat Julien Lieber voor Rockstar Suzuki zal rijden in 2013 ons bereikt. De 18-jarige Belg zal de teamgenoot worden van de Brit Max Anstie. Vorig jaar liet Julien Lieber al knappe resultaten zien op de Suzuki motor. Hij mocht toen invallen voor de geblesseerde Petar Petrov en blijkbaar liet hij een goede indruk na. Ook zal Julien het Duitse ADAC kampioenschap rijden en nog enkele internationale wedstrijden.

Lieber wist het volgende te vertellen: “Vorig jaar was het ongelofelijk dat ik enkele GP’s mocht rijden met het team. Ik ben echt heel blij dat ik nu een volledig seizoen bij hen mag rijden. Het is een hele aanpassing en leuk dat ik nu op enkel op mijn rijden kan concentreren. In het verleden moest ik samen met mijn broer alles zelf regelen, van vliegtuigtickets tot het onderhoud van de motor. Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen en ik hoop dat ik veel vooruitgang boek nu ik mij de volle 100% kan concentreren op mijn rijden.

Naast Lieber heeft Suzuki internationaal Europa nog rijders in hun 2013 programma. In dit programma ligt de focus op het ontwikkelen van nieuwe talenten. Zoals Brian Hsu, de regerend 85cc wereldkampioen zal volgend jaar uitkomen in het EK 125cc kampioenschap, onder begeleiding van Suzuki. Het Spaanse talent Jorge Zaragoza is de EK MX2 piloot voor het team.

Tekst: Frederik