X

Soubeyras nieuwe koning in München

Zowel vrijdag als zaterdag avond werd er in München gestreden om te titel van koning (SX1) en prins (SX2). Om de titel van koning was Cedric Soubeyras de grote favoriet en de fransman maakte met twee overwinningen in evenveel finales die favorietenrol ook prachtig waar. In de finale van vrijdag blijf “Souby” Weston Peick en Florent Richier vooraf op zaterdag was hij dan weer te snel voor Filip Neugebauer en opnieuw Florent Richier.

In het ADAC SX1 klassement staat nu Florent Richier comfortabel aan de leiding met 113 punten. Zijn eerste belager, Tyler Bowers heeft er 87 en Dennis Ullrich die de derde plek bezet totaliseert 72 klassementspunten. De volledige stand kan u hier worden bekeken.

Voor de titel van prins zagen we een duel tussen Boris Maillard en Jake Canada en deze laatste trok aan het langste einde met 88 punten (4-1-1-1) tegenover de 81 punten (1-2-2-3) die Boris Maillard totaliseerde. Na Stuttgart is dit de tweede prins titel voor Jake Canada in het ADAC SX 2012-2013 seizoen.

In het SX2 klassement staat Boris Maillard met 261 punten tegenover de 188 punten van Jake Canada een straat lengte voor. Dit door de 4 nul scores die Canada liet optekenen in de SX van Chemnitz. Mathematisch is alles nog mogelijk met nog 100 punten te verdienen maar het ziet er niet naar uit dat de franse jongeling deze titel nog gaat laten ontglippen. De volledige stand van de SX2 klasse kan u hier bekijken.

Einduitslag SX1 München
Einduitslag SX2 München