X

Openingscross Lommel afgelast!

Wij kregen net het verrassende nieuws binnen dat de Openingscross in Lommel is afgelast. De BMB gaf de volgende uitleg.
“Ter gelegenheid van de Kerstcross van 16 december 2012 te Reusel, georganiseerd door Betemo, gebeurden een aantal ernstige onregelmatigheden en incidenten. Deze incidenten maakten het voorwerp uit van het verslag van de koersdirecteur en een bericht van een dienstdoende commissaris.

Vermits er onvoldoende waarborgen kunnen worden geboden om voormelde onregelmatigheden te vermijden, heeft de Raad van Bestuur van de VMBB, na consultatie, met quasi unanimiteit, beslist om de BMB te vragen de Motorcross wedstrijd voorzien op 17 februari 2013 in Lommel (Betemo) van de BMB kalender te halen.

Bijgevolg heeft de BMB dan ook deze wedstrijd geannuleerd.”

De eerstvolgende motorcross wedstrijd in België is nu de Belgian National met sidecars en quads in Genk. Deze wedstrijd is op zondag 17 Maart. De week daarna, op 24 Maart staat de eerste internationale wedstrijd van 2013 op het programma. Dan mogen de beste motorcrossers ter wereld afzakken naar de Molenbergen in Wuustwezel.
Ook is er nog een wedstrijd toegevoegd in Paal. Deze wedstrijd is op 4 Augustus en wordt verreden op het Langdries circuit van Marnicq Bervoets.

Tekst: VePix.be