X

Privé-rijder Davi Millsaps wint Anaheim 1

Anaheim I brengt door de geschiedenis heen wel meer een verassende winnaar. Dit jaar kwamen de topfavorieten nooit in het stuk voor en ging de overwinning verassend naar Davi Millsaps. De Suzuki rijder werd als outsider gezien en niemand buiten Travis Pastrana had hem op de eerste plaats gezet. Ondanks dat Davi vorig jaar tweede werd in het kampioenschap was er voor hem geen plaats meer in een fabrieksteam. Hij besloot dan maar als privé rijder aan het seizoen te beginnen en zijn waarde te bewijzen, wat hij gisteren ook deed.

Voor James Stewart ging het al vroeg mis. Hij verdraaide zijn knie en was lange tijd onzeker om van start te gaan in de finale. Hij deed dit toch en beperkte de schade met een achtste plaats. Hoe erg de knie geraakt is moet blijken uit verder onderzoek. Voor titelverdediger Villopoto ging het volledig mis in de finale. Na een slechte start kwam hij tot drie maal ten val, waardoor hij een derde overwinning op rij in Anaheim in rook zag opgaan. Hij werd uiteindelijk 16e.

Vooraan had Millsaps de beste start genomen. Hij werd al meteen belaagd door Canard, Barcia en Dungey. Reed volgde op een kleine afstand als vijfde. Canard en Millsaps vochten de ganse finale voor de eerste plaats. Barcia en Dungey kwamen wel in de buurt maar beiden gingen in de fout en verloren kostbare tijd, waardoor Reed op de vierde plaats kon komen. Canard passeerde Millsaps enkele ronden voor de finish en even leek het op Canard een droomrentree kon maken, nadat hij een jaar eerder zijn rug brak. Millsaps gaf echter niet op en plaatse in de laatste ronde een aanval. Hij kwam voorbij Canard en won zo de eerste wedstrijd van het seizoen, voor Millsaps waarschijnlijk zijn mooiste overwinning ooit. Canard finishte als tweede en Dungey mocht als derde op het podium.

450SX Class Anaheim

  1. Davi Millsaps, Murrieta, Calif., Suzuki
  2. Trey Canard, Shawnee, Okla., Honda
  3. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM
  4. Chad Reed, Australia, Honda
  5. Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki
  6. Andrew Short, Smithville, Texas, Honda
  7. Justin Barcia, Ochlocknee, Ga., Honda
  8. James Stewart, Haines City, Fla., Suzuki
  9. Justin Brayton, Fort Dodge, Iowa, Yamaha
  10. Kevin Windham, Centreville, Miss., Honda

In de 250 klasse ging de beste start naar Eli Tomac, achter hem ontstond een grote valpartij waar oa Blake Baggett, Zach Osbourne en Martin Davalos werden opgehouden. Ken Roczen volgde al vlug als tweede maar kon Tomac nooit bedreigen. Tomac reed makkelijk naar de overwinning voor Roczen en Seeley. Osbourne werd nog mooi zevende voor Tyla Rattray , Max Anstie en Michael Leib. Baggett kwam pas als veertiende over de streep.

Western Regional 250SX Class Anaheim

  1. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda
  2. Ken Roczen, Germany, KTM
  3. Cole Seely, Newbury Park, Calif., Honda
  4. Jason Anderson, Edgewood, N.M., Suzuki
  5. Malcolm Stewart, Haines City, Fla., KTM
  6. Ryan Sipes, Ekron, Ky., Suzuki
  7. Zach Osborne, Chesterfield, S.C., Honda
  8. Tyla Rattray, South Africa, Kawasaki
  9. Max Anstie, England, Suzuki
  10. Michael Leib, Mission Viejo, Calif., Honda