Resultaten v/d SX2 in Dortmund

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals u al kon lezen op onze website werd er de afgelopen drie dagen in Dortmund fel gestreden voor de titels Prins en Koning van Dortmund. Daarnaast moesten zowel in de SX1 als in de SX2 klasse nog titels gewonnen worden, al was dat meer een formaliteit.

Maar we beginnen bij het begin en dat is vrijdag, in de SX2 klasse zagen we op vrijdag Sulivan Jaulin met een tweede en een eerste stek de dagzege nemen voor de thuispiloot Dominique Thury (1-4) en de leider in het kampioenschap Boris Maillard (5-2). Die laatste had ook meteen aan dit resultaat voldoende om zeker te zijn van de titel. In de SX2 klasse zagen we voor het eerst in het 2012-2013 seizoen een Belgische vertegenwoordiger met Brent Vandoninck en deze deed het op vrijdag verre van slecht met een tiende en zesde stek.

Alle SX2 resultaten van vrijdag kan u hier bekijken.

Zaterdag dan zagen we thuispiloot Dominique Thury die met de bloemen ging lopen. De Duitser won de eerste heat en finishte derde in de tweede en dat was voldoende om de vers gekroonde kampioen, Boris Maillard (4-1) en onze noorderbuur Nick Kouwenberg (2-4) voor te blijven. Brent Vandoninck maakte indruk door z’n manier van rondgaan maar met een achtste en een crash werd hij niet beloond.

De SX2 resultaten van zaterdag zijn hier te raadplegen.

Zondagnamiddag dan in Dortmund. Op de laatste wedstrijd dag van het 2012-2013 seizoen won nieuwbakken kampioen Boris Maillard, de jonge fransman wist namelijk met een tweede stek in de eerste heat en een overwinning in de laatste heat van het seizoen de dagoverwinning naar zich toe te trekken. Dat voor Sulivan Jaulin (1-2) en Dominique Thury (3-3). Na drie dagen supercrossen was het ook tijd om een afrekening te maken en te kijken wie de nieuwe Prins van Dortmund was geworden en door de zeer constante resultaten luistert de nieuwe prins naar de naam: Sulivan Jaulin.

De mensen die zich afvragen, wat met Vandoninck? Brent Vandoninck kwam op zondag niet meer in actie, de eerste geruchten spreken over een enkelblessure maar over de ernst weten we nog niks.

De resultaten van SX2 op zondag kan u hier bekijken.

Foto: supercross-dortmund.de

Uw reacties