Ryan Villopoto en Ken Roczen winnen SX in Oakland !!!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ryan Villopoto en Ken Roczen zijn de overwinnaars van de vierde wedstrijd van Amerikaans Supercross Championship in Oakland. Villopoto pakte zijn tweede zege op rij en Roczen pakte naast zijn zege ook de leiding over in de tussenstand van de West Coast Lites.

SX450

Na de start van de Main Event kregen we meteen een valpartij met een vijftal rijders waaronder Chad Reed, Josh Grant en James Stewart. Ryan Villopoto zat meteen aan de leiding voor Justin Brayton en Davi Millsaps. Op plaats vier kregen we Mike Alessi voor Vince Friese. Ryan Dungey zat op plaats negen, Trey Canard op veertien en Chad Reed pas op de zeventiende plaats. James Stewart en Justin Barcia hadden ondertussen de race al verlaten. Na vijf ronden lijkt Villopoto al weg te rijden van zijn concurrenten. Davi Millsaps is ondertussen tweede geworden maar zit al op een achttal seconden. Brayton zit op plaats drie voor Alessi. Ryan Dungey rijd dan als zevende rond en Canard zit op plaats tien.
Met nog een vijftal ronden te gaan heeft Villopoto al een voorsprong van tien seconden op tweede man Millsaps. Dungey zet zijn opmars verder en zit al op plaats drie. Trey Canard rekent af met Alessi voor de vierde plaats. Chad Reed rijd als twaalfde rond.
Ryan Villopoto wint dus op zeer overtuigende wijze de Main Event in Oakland. Davi Millsaps word knap tweede en behoud zijn leidersplaats in het kampioenschap. Ryan Dungey komt als derde man over de finish. Trey Canard word vierde en Chad Reed word als twaalfde afgevlagd.

Ryan Villopoto : Het pakken van de holeshot gaf me al dadelijk een groot voordeel. We hadden enkele wijzigingen aangebracht aan de motor en ik denk dat het ons vandaag echt wel hielp. Dus petje af voor mijn team. Het is nog een lang seizoen, maar we gaan de ingeslagen weg verder nu.

450 Main Event Results:
1. Ryan Villopoto – KAW
2. Davi Millsaps – SUZ
3. Ryan Dungey – KTM
4. Trey Canard – HON
5. Mike Alessi – SUZ
6. Andrew Short – HON
7. Matt Goerke – KTM
8. Broc Tickle – SUZ
9. Vince Friese – HON
10. Justin Brayton – YAM
11. Jim Albertson – HON
12. Chad Reed – HON
13. Kyle Chisholm – YAM
14. Les Smith – KTM
15. Rob Kiniry – YAM
16. Josh Grant – YAM
17. Cedric Soubeyras – HON
18. Matt Lemoine – KAW
19. James Stewart – SUZ
20. Justin Barcia – HON

SX250 West Coast Lites

Het was Joey Savatgy die de holeshot pakte voor Cole Seely en Ken Roczen. Op het einde van de eerste ronde pakt Seely de leiding al over. Eli Tomac rijd op de achtste plaats maar komt al ten val in de tweede ronde. Na drie ronden heeft Seely al een mooie voorsprong op Roczen. Jason Anderson is derde voor Savatgy, Davalos en Craig. Tomac zit na zijn val pas op de achttiende plaats. De top vijf zit wat verder uit elkaar met Seely, Roczen, Andersen, Davalos en Savatgy.
In de zesde ronde gaat Tomac serieus in de fout en beland naast het circuit. Tomac rijd terug de pits in en over en out voor de leider in de tussenstand. Met nog vier ronden te gaan krijgt Roczen de aansluiting met Seely. In een strakke rechterbocht maakt Roczen de move en komt zo aan de leiding. Met Tomac uit de wedstrijd kan Roczen voor de overwinning gaan en wat punten voorsprong nemen in de tussenstand. Ken Roczen wint dan ook wedstrijd en neemt de leiding over in de tussenstand. Cole Seely word tweede voor Jason Anderson.

Ken Roczen : Ik ben super blij. Ik had niet zo een beste start en het was drummen in het begin. Het team werkt prima, ik ben fit en werk hard. Ik ben dan ook super tevreden.

Ken Roczen word meteen de nieuwe leider in de tussenstand van de West Coast Lites !!!

Ken Roczen word meteen de nieuwe leider in de tussenstand van de West Coast Lites !!!

250 West Main Event Results:
1. Ken Roczen – KTM
2. Cole Seely – HON
3. Jason Anderson – SUZ
4. Martin Davalos – KAW
5. Malcolm Stewart – KTM
6. Joey Savatgy – KTM
7. Kyle Cunningham – YAM
8. Austin Politelli – HON
9. Christian Craig – HON
10. Zach Osborne – HON
11. Tyla Rattray – KAW
12. Travis Baker – YAM
13. Jessy Nelson – HON
14. Chris Plouffe – HON
15. Jean Ramos – KAW
16. Josh Cachia – KTM
17. Kade Mosig – KAW
18. Killian Rusk – HON
19. Jake Canada – HON
20. Eli Tomac – HON

Tussenstanden SX450 & West Coast Lites

SX450
1. Davi Millsaps – 85
2. Trey Canard – 78
3. Ryan Villopoto – 77
4. Ryan Dungey – 68
5. Chad Reed – 65
6. Andrew Short – 56
7. Jake Weimer – 47
8. Justin Brayton – 42
9. Justin Barcia – 41
10. Matt Goerke – 39

SX250 West Coast Lites
1. Ken Roczen – 91
2. Cole Seely – 80
3. Eli Tomac – 76
4. Zach Osborne – 58
5. Jason Anderson – 52
6. Kyle Cunningham – 49
7. Martin Davalos – 48
8. Christian Craig – 47
9. Malcolm Stewart – 45
10. Tyla Rattray – 45

Foto : Supercross.com
Tekst : @Kris…

Uw reacties

Ook te lezen

 • Petrov richt zich op de Motocross of Nations

  Petrov richt zich op de Motocross of Nations

  Het zal een strijd tegen de klok worden maar Petar Petrov maar de Bulgaar wil heel graag naar de Monster Energy Motocross of Nations. Het is immers de eerste keer …
 • Smets is klaar voor jouw 2022 YZ125/250 ontwerp

  Smets is klaar voor jouw 2022 YZ125/250 ontwerp

  De gloednieuwe Yamaha YZ125 en YZ250 werd pas voorgesteld maar Smets Zeefdruk is al klaar om deze nieuwe motor in een eigen kleedje te stoppen. De stickersets voor de nieuwe 2022 …
 • Tijdschema KNMV ONK Reusel

  Tijdschema KNMV ONK Reusel

  De vijfde en laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc wordt komende zondag verreden in Reusel. Verder komt het KNMV ONK Women, Cup250, 250cc en 500cc in actie. …
 • Ook de naam Leok keert terug in het rennerskwartier

  Ook de naam Leok keert terug in het rennerskwartier

  Niet alleen de naam ‘Everts’ keert terug in het MXGP rennerskwartier. In Riola Sardo zien wij maarliefst vier keer de naam ‘Leok’ opduiken. Tanel Leok komt zelf in actie in …