X

Uitnodiging voor aanplanting CO2 bos!

De motorcross sport leeft nog altijd sterk in Vlaanderen. Het blijft de enige sporttak waarin België 15 wereldkampioenen heeft. Nochtans wordt het draagvlak bij het grote publiek kleiner en dit ondanks de talrijke inspanningen van de sector (federaties, industrie, rijders, organisatoren) om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Nu er nog amper trainingscircuits over zijn, is de sport in gevaar. In 2009 ging de werkgroep ‘Red de Motorcross’ van start naar aanleiding van de zoveelste sluiting van een trainingscircuit (Neeroeteren). De werkgroep krijgt de actieve medewerking van de federaties, de industrie (Motorcycle Council) en de ex-wereldkampioenen motorcross Eric Geboers, Stefan Everts en Joel Smets samen met een aantal gemotiveerde vrijwilligers.

De motorcross sector werkt actief aan een duurzame sport in een duurzame maatschappij. Onder aanvoering van onze grote tenoren uit de motorcross, werd op het Auto-en Motorsalon 2012 op de Heysel het officiële startschot geven van de “CO 2-boomplant actie”. Er werden zowel op het Auto-en Motorsalon als tijdens diverse motorcross wedstrijden in totaal 2.500 CO2-bomen verkocht. Het is nu de bedoeling is om alle aangekochte bomen effectief aan te planten en zo de CO2 uitstoot, veroorzaakt door onze sport, te compenseren onder het motto. ‘Motocross goes for Zero Co2’ Na een lange zoektocht om deze bomen effectief te kunnen aanplanten werd een oplossing gevonden dankzij de medewerking van de vereniging Bos+. Via de 10 Miljoen Bomen-campagne kunnen wij 1 hectare nieuw bos planten in het stadsrandbos van Oostende.

Op woensdag 20 februari 2013 om 15 uur zal op een stuk grond langs de Karperstraat in Oostende door Stefan Everts en zijn zoontje Liam het startschot worden gegeven voor de aanplanting van de 2500 MX bomen. Andere grote kampioenen zoals Eric Geboers (woordvoerder van de werkgroep Red de Motorcross), Joel Smets, Steve Ramon, enz. zullen tevens aanwezig zijn om een handje toe te steken en de nodige toelichting te geven. Het grootste werk zal echter worden gedaan door talrijke jonge motorcrossers die zo de toekomst van hun geliefde sport wensen veilig te stellen.

Zo helpen we mee het stadsrandbos in Oostende uit te breiden en iedereen er van te laten genieten Bij deze nodigen wij U dan ook uit om deze voor onze sport zo belangrijke actie bij te wonen. We zullen zorgen voor de nodige media-aandacht met aanwezigheid van de nationale en regionale TV-zenders. Uw aanwezigheid zou voor onze talrijke sporters, organisatoren en vrijwilligers een belangrijk oplossingsgericht signaal betekenen voor de huidige moeilijkheden waarmee onze sport wordt geconfronteerd.

Mogen we jullie vragen uw eventuele aanwezigheid via het forum www.time4mx.be (onder MX Algemeen vindt u de topic) te willen bevestigen zodat we de nodige schikkingen kunnen treffen voor een goede ontvangst?